Široki za vrijeme pandemije: Pogledajte prazne ulice grada na rijeci Lištici

Od pojave epidemije koronavirusa COVID-19 štošta toga se promijenilo u Bosni i Hercegovini, a mnogi će se složiti da je život gotovo pa stao.

Odlasci na posao, u trgovinu, u banku, praćenje vjerskih obreda, obavljanje administrativnih usluga i mnogo toga više nije isto kao unazad mjesec i pol do dva. 

Ugostiteljski objekti, male uslužne djelatnosti su zatvorene i tko zna kada će se opet otvoriti. Sve sportske i kulturne manifestacije su do daljnjega otkazane.

A čim se približi noć gradovi u BiH izgledaju jezivo pusto, jer više niti automobili ne prolaze, osim onih koji baš moraju negdje, a navečer na snagu stupi policijski sat. Sve su to slike kojima smo mogli svjedočiti proteklo vrijeme.

Tako je bilo i u Širokom Brijegu, čiji su se žitelji većinom pridržavali propisanih mjera od Stožera civilne zaštite, a ovaj grad je čim prođe radno vrijeme izgledao nikad prazine.

Svjedoče tome i odlični kadrovi koje su snimali iz ekipe iz Foto Light Studio tijekom trajanja pandemije u mjesecu travnju.

U videoprilogu pogledajte kako je Široki Brijeg izgledao tijekom pandemije koronvirusa COVID-19.

Miro Kraljević o sigurnosnom stanju u Širokom Brijegu i planiranim gospodarskim mjerama

(www.jabuka.tv)


40 komentara

  • Da ih je bilo snajperom gadjat, moraju ljudi hodat nisu stoka da ih se zatvara, kao ova politika, njih treba zatvorit

 • Ajd…pa tako je cijelu zimu. Mozes igrat nogomet poslije 20h na ulici normalno da nema ljudi….s cime ce hodati i gdje…gdje su trotoari za kolica…ma dajte….sta se blamirate. Kao setalo se ….pa sad da bude i ne bude virus opet ce se setati pa snimite tada.
  Al bitno je ljude loziti i naravno sto rece BB reklame bacati. Uglavnom siroki je samo jednom pao ….upamtite to.

 • Što ne snimate trim stazu na Brigu, po okolnim poljima, šumama, pa ćete vidjeti gdje je pola Širokog zapravo. 😉😄

   • Žali ti sebe jer si jadan čim stalni pišeš žugatori da žališ normalne ljude !Treba tebi i takvima malo kulture,odgoja kućnog i nadogradnje u obliku redovnog školovanja .

     • Što se ti nisi predstavio ako su anonimni glupi, stavi broj telefona ako te to muči, ja ću uvjek bit anoniman dok god ovi Narkomani ne siđu s vlasti, jer se služe titinim metodama, ako nešto pokušaš promijeniti na bolje a da ne ide u korist narkomanima s vlasti, onda si žugator, kladioničar, pijanca i sve ono što je njihov potok, sve nama normalnim građanima prepišu. Zato bi ja njima preporučio bolje da se drže kladionica i binga a vlas ostave sposobnim ljudima koji bi znali upravljati i vladati, a ne pljačkati i opustošili svoj narod!

     • Pa ti si taj hahaha Sigurno si neko dijete. Nemoj tako ružno pisati, pusti ove druge odrasle jer su ne kulturni.

 • Glup video i nije vjerodostojan, na početku snima djecije igralište i park na kojem fali ona cijev koju su postavili prije par mjeseci tako da taj video tko zna kad je sniman. Loša ti je reklama.. hahaha, nema ni klupa uz rijeku…… ludilo

 • Baš tako, al imam ja isti ovakvih snimaka dosta, još od lani, pa nije ni onda bila neka navala, a većinu bi ih moga smiksat sa ovim!

  • Što se tiče kerova, malo parizera i furadana ostavit uz cestu. Onda više nećemo strahovati hoće li nas drnit kad i susretnemo. Ili neka gazde nabave remenje i brnjice.

 • Kako samo pušimo sarajevske fore…Federalni Krizni stožer ukida neke zabrane. Razlog? Počeo Ramazan, a kad su bila oba Uskrsa, zabrane se svaki dan samo uvećavale. Oli se možda varam?

 • Kako je video super! Široki Brijeg je tako lijep. Lijepa crkva. Samo treba još na stadionu Pecara južnu tribinu izravnati ,povećati i natkriti ,zapadnu tribinu izgraditi i natkriti ,istočnu tribinu natkriti. Otvoriti rodilište u Duhanskoj stanici i onda za mene Široki Brijeg postaje centar Hercegovine.

 • Vi koji ste ovdje rođeni i odrasli nemate pojma koliko je Hercegovina lijepa i svim Božjim davanjima bogata! Imate sunce, vodu, plodnu zemlju, možete nahraniti i napojiti povrćem, voćem, vinom, sirom, mesom, lozom, travaricom.. pola svijeta, ali NE! Samo žugate, klevećete, kukate, a sve VELIKI vjernici, hrvatine!, itd. Okrenite se oko sebe! Što činite (ne svi, ali dosta vas)? Bacate plastične kese, sada i zaštitne maske i rukavice, zagađujete prelijepu prirodu (jer 90 posto bilja koje raste u Hercegovini je zdravo i ljekovito!), polja i livade stoje neobrađene… Probudite se, dobri ljudi! Radite nešto korisno i lijepo! A ne samo žugat protiv nekoga!

  • Je, još ovaku uredjenu vlast imamo koja nam osigurava siguran otkup, poticaj, a nemormo ništa radit smo se učlanit u stranku, dobit će mo poticaj, zamisljenu poljoprivedu će država otkupit iako ne postoji, dobijes lovu, samo moraš podjelit sa strankom. E radi toga narod zuga i odlazi, ne radi prirodnih bogatstava koje nm je Bog podario na naši stari očuvali. Demokracija i komunizma su nam najveće zlo, zlo su veće od svih kuga i korona koje su nas pogodile, još nam neda da se zahvalimo Bogu i po obicaju blagoslov polja da se zahvalimo pokojnima….

 • Hercegovina jeste lijepa. Lijep je i ovaj video, svaka čast. Ali, predlažem da napravite sličan filmić i snimite tupane i majmune, primitivce i govnare što bacaju smeće i otpad na sve strane: uz put, na livade, u rijeku i pored rijeke. I to: zumirajte majmunima face da svi znamo tko su. Recite jesam li grub i bezobrazan, ili sam možda u pravu.

 • Onom “Anonimno 25.travanj u 15.14” – Jesam, došao sam u TVOJU Hercegovinu, zasukao rukave, uzgajam biljke i bilje i živim ne raskošno ali normalno! Jeste da se rano ustaje, plijevi, itd. radi se radi, ali bar se ima… LIJENČINO!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.