Široki večeras pred 22.000 grlatih Škota

Kada su, 12 – 13 sati nakon polaska s Pecare, nogometaši Širokoga Brijega malo iza 22 sata (po lokalnom vremenu 21) zakoračili na pistu zračne luke u “granitnom gradu”, što je “pričuvno” ime za škotski grad Aberdeen, osjetili su nešto slično kao udar malja po glavi.

Zimska temperatura

Ma, nisu ih napali huligani, nego ih je “tresnula” i šokirala lokalna temperatura. Bilo je, “da prostite”, samo 12 stupnjeva, a kad su oko 14 sati napuštali splitsku zračnu luku, vreli se asfalt topio na 37 stupnjeva Celzijusa, piše Večernji list BiH.

Let do glavnog grada Danske, Kopenhagena, bio je miran i ugodan, raspoloženje putnika odlično, a sve je potrajalo samo sat i 50 minuta. Na tom zaustavljanju Širokobriježani su ručali. Poslužena hrana je bila jako ukusna, ali nešto je jednostavno nedostajalo.

Kruh! Ta, tko je još od Heregovaca, te nešto Bosanaca i Dalmatinaca naučio išta pojesti bez kruha: – Meni kruh treba i kad puru jedem, dobacio je netko. Autor ovih redaka također je poželio barem koricu.

– Znam ja što ti treba prijatelju. Izvoli, znaš kako mislim na tebe, začuh glas. Ivan Krstanović, tko drugi. Visoki Tomislavgrađanin spustio je na stol punu korpu lepinjica. Hm, nije Popo, kako ga od milja zovu u rodnom gradu, snalažljiv samo u kaznenom prostoru, snalažljiv je svuda.

Ova mala “zgoda” ilustracija je raspoloženja koje vlada Širokobriježanima. Djeluju odlučno, čvrsto, sjedinjeno… Hoće li to biti dovoljno za kakav dobar rezultat, vidjet ćemo večeras, kada završi utakmica s Aberdeenom.

Mojih nekoliko pokušaja da “iščupam” prognozu rezultata od nogometaša, završili su bez rezultata. Tek je jedan izustio: “Bit će užasno teško, bit će 2:0 za Široki Brijeg! Ali, nemoj slučajno napisati kako sam ovo izjavio!” Ma, neću. Važno je kako je izjava pala, baš me briga čija je. Ipak, našao sam sugovornika, ali i on je bio nekako škrt na riječima. Nije ni čudo, ta nalazimo se u zemlji čuvenih škrtaca, tako barem kažu bolje upućeni za Škote. Još kad bi bili škrti u slanju lopte u Bilobrkovu mrežu.

Optimizam kod igrača

I da ne zaboravim, novi zadnji vezni u postavi Širokoga, Zadranin Luka Begonja, koji je u posljednje vrijeme bio član zagrebačke Lokomotive, hrabro je izjavio: – Idemo igrati kako najbolje znamo i možemo.

Jedan od ciljeva je zabiti pogodak, što bi bio golemi kapital pred uzvrat. Njegov imenjak, vratar Bilobrk, u zadnje vrijeme brani za čistu peticu.

Eto, na dva susreta protiv Ordobasya nije primio pogodak. Nekako se svi u taboru Širokog Brijega nadaju kako neće ni večeras. Druga dionica puta, od Kopenhagena do Aberdeena trajala je oko sat i pol.

Večera je bila pokasno, ali nije smetalo. Svi su slatko spavali, pad temperature im je pogodovao. Svi osim trenera Sablića i njegovih suradnika, koji su do dugo u noć pregledali snimke utakmica Aberdeena. Jesu li našli koju slabu točku, vidjet ćemo večeras na travnjaku stadiona Pittordie, starom, prekrasnom zdanju s 22.866 mjesta.

Jedno je sigurno, tribine će biti pretijesne jer smo još u nedjelju dobili podatak kako je u pretprodaji planulo oko 12.000 ulaznica. Sinoć, u vrijeme utakmice, tamo su Širokobriježani održali trening. Sastave obiju momčadi možemo tek pretpostaviti.

Široki će po svemu sudeći izvesti ovih 11:

Bilobrk, D. Ćorić, Bralić, Barišić, Marković, Begonja, J. Ćorić, Lončar, Krstanović, Čabraja, Menalo.

Aberdeen će, sudeći po postavi na posljednjoj probi protiv Arbroata početi s ovom postavom:
Lewis, Christie, Considine, Logan. McLean, O Conor, Reynolds,, Steward, Storey, Tansey. Utakmicu će suditi Eric Lambrechs (Belgija).

U srijedu su igrači čekali večernji trening surfajući po internetu. Neki su šetali gradom i divili se čistoći ulica i jako ukusnoj arhitekturi s lijepim kamenim kućama uglavnom građenim precizno klesanim čuvenim škotskim granitom.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.