Široki će na pripremama u Turskoj odmjeriti snage sa klubom bivšeg trenera

Bivši trener Nogometnog kluba Široki Brijeg Goran Sablić sa svojim Sheriffom iz Tiraspola testirat će momčad Širokog Brijega u trećoj pripremnoj utakmici u trurskoj Antalyji. Ova utakmica je na rasporedu 3. veljače 2019.

Klub je osnovan 1996. pod nazivom Tiras Tiraspol, ali je samo godinu dana kasnije uzeo naziv korporacije Sheriff, glavnog sponzora kluba koji je 2002. izradio luksuzan Sheriff Stadion kapaciteta 14.300 sjedećih mjesta.

Sheriff je trofejni moldavski klub. Prvi su trofej osvojili u sezoni 1998./1999. kada su premijerno nastupili u najvišem nacionalnom rangu. Klub dominira domaćim prvenstvom od 2001. godine kada je osvojen prvi naslov moldavskog prvaka.

Do sada su naslov prvaka osvajali 17 puta, 9 puta nacionalni kup te 7 puta superkup.

Posljednji naslov donio im je hrvatski trojac Goran Sablić, Mirko Hrgović i Boris Peyrek, koji su prije toga uspješno surađivali u našem klubu.

Dva puta (2003. i 2009.) osvajali su međunarodni kup Zajednice neovisnih država, nastalih raspadom SSSR-a, izuzev Baltičkih zemalja (Litva, Latvija, Estonija). Redovni su sudionik kvalifikacija za europska natjecanja, a četiri puta su igrali u skupinama Europske lige.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti kako će se Plavo-bijeli snaći protiv momčadi svoga bivšeg trenera, koji je za kratko vrijeme ostavio velik trag na Pecari.

Slovački prvoligaš drugi test Širokog u Turskoj

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.