Široki Brijeg: Zdenka Zovko nova ravnateljica Dječjega vrtića “Trnoružica”

Dječji vrtić Trnoružica 2 - Puringaj - Široki Brijeg

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskoga vijeća Vinka Topića održana je 12. sjednica Gradskoga vijeća Široki brijeg.

Na sjednici su bili nazočna 23 vijećnika, koji su jednoglasno usvojili zapisnik s prethodne sjednice.

Većinom glasova usvojen je proračun Grada Širokog Brijega za 2018. godinu i iznosi 11,245.900,00 KM. Proračun za 2018. godinu temelji se na rebalansu ovogodišnjega proračuna na osnovu kojega je se pripremio nacrt. Kao što smo već pisali, nakon prošle sjednice Gradskoga vijeća, a i prema nacrtu proračuna, vrijedi istaknuti financiranje kapitalnih projekata koji su već započeti ili koji će se pokrenuti. Između ostaloga, nacrtom je planirana, a ta rashodovna stavka našla se i u proračunu za 2018. godinu, novčana potpora za novorođeno dijete. Ukupno predviđena sredstva za 2018. godinu iznose 150.000,00 KM.

Jednoglasno je usvojena Odluka o davanju prethodne suglasnosti na cijenu vode. Ovom odlukom postojeće cijene vode ostaju nepromijenjene, ali se donosi zbog korekcije postojećega tarifnoga sustava. Voda potrebna vatrogasnoj i drugim službama za potrebe gašenja požara i pranja ulica od 1. siječnja 2018. godine neće se naplaćivati. U kategoriju kućanstava i školskih ustanova dodaju se i ustanove za skrb o starijim osobama te voda utrošena za održavanje javnih površina i gradskoga zelenila.

Etički kodeks i Poslovnik o radu Nadzornoga odbora JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Široki Brijeg usvojeni su jednoglasno.

Također, jednoglasno je usvojena Odluka o određivanju građevinskih zemljišta u državnom vlasništvu na području katastarskih općina Lištica i Turčinovići.

Odluka o utvrđivanju javnoga interesa za rekonstrukciju magistralne ceste M6.1 u mjestu Dobrič usvojena je jednoglasno. Ovom odlukom se stvaraju uvjeti za pristup izvlaštenju nekretnina koje su potrebne kako bi se izgradila prometna infrastruktura koja je od javnoga interesa. Riječ je o rekonstrukciji crne točke na magistralnoj cesti M 6.1 Široki Brijeg – Mostar, dionica 010 u mjestu Dobrič (pored poduzeća EZ- Engineering), a investitor je JP Ceste Federacije BiH.

Jednoglasno je usvojena Odluka o zamjeni nekretnina između Mate Kožula iz Turčinovića i Grada Širokoga Brijega, a u svrhu izgradnje stambenoga objekta.

Odluka o prodaji nekretnine, odnosno neizgrađenoga građevinskoga zemljišta označenoga kao k.č 3238/114 k.o. Lištica po novoj izmjeri, usvojena je jednoglasno.

Odluka o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom Blagi Kvesiću, sinu Marka, iz Širokoga Brijega i Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Ivana Brekala, sina Bože, iz Ljubotića jednoglasno su usvojene.

Nakon provedene natječajne procedure, na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća za ravnateljicu Dječjega vrtića “Trnoružica” imenovana je je Zdenka Zovko.

Na samom kraju gradonačelnik Miro Kraljević zahvalio se svima na suradnji i poručio kako se svi zajedno trebamo uključiti i donositi odluke na dobrobit svih Širokobriježana. Čelni ljudi Grada Širokoga Brijega, gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskoga vijeća Vinko Topić poželjeli su svima čestit Božić i sretnu Novu godinu.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.