Široki Brijeg: Zaselak Jukići u Uzarićima jedini je koji nema asfaltiranu cestu

Zaselak Jukići u mjestu Uzarići jedini je koji nema asfaltiran putni prilaz do stambenih kuća u ovom cijelom širokobriješkom selu.

Mještani ovog zaseoka imaju velike probleme posebno u kišnim razdobljima, kada se na cijeloj dužini dionice stvore velike lokve pa kao pješaci ne mogu normalno hodati.

U zaseoku, točnije na neasfaltiranoj dionici od oko 400 metara, smješteno je preko 10 domaćinstava, a u kojima živi preko 15 djece.

Radi se uglavnom o mladim obiteljima, a mještani se žale kako njihova djeca ne mogu normalno voziti ni biciklo, a velik je problem proći i osobnim automobilima.

Neki od njih su se javili na redakciju portala Jabuka.tv (podaci poznati redakciji) i istaknuli kako su tražili pomoć i od lokalnih vlasti, mjesne zajednice, gospodarstvenika i drugih, ali sluha za njihov lokalni problem za sada nije bilo.

Makadmski put je kako kažu, pun rupa što u kišnim razdobljima stvara velike probleme

Krivci, zašto do toga za sada nije došlo ih, kako kažu, ne zanimaju, samo žele imati normalan prilaz prema svojim kućama.

Mještani se nadaju kako će njihova ulica konačno dobiti asfalt, odnosno da će prestati biti “crna ovca” u mjestu Uzarići, jer približava se jesen, a s njome dolaze i brojne kiše što bi moglo biti vrlo problematično po njih.

(www.jabuka.tv)


41 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.