Široki Brijeg: Velikim koncertom KUD Mokro proslavio 15. rođendan

Kulturno-umjetničko društvo Mokro u nedjelju je u velikoj dvorani Zavoda svete obitelji u Širokom Brijegu proslavio 15. obljetnicu od osnutka dvoipolsatnim koncertom ”Srcem tkano, s ljubavlju vam dano.”

Članovi KUD-a Mokro izveli su brojne pjesme i plesove iz Hercegovine i Hrvatske, kao i prikaze starih običaja koji predstavljaju bogatu kulturnu baštinu Hrvata u ovim krajevima.

Osim članova KUD-a Morko, nastupili su i Mokarski tamburaši. Koncert je završen obraćanjem gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića te dodjelom zahvalnica svima koji su na bilo koji način pomogli u radu ovoga društva. No, kada su svi nazočni mislili da je program završio, članovi KUD-a Mokro za kraj su svima prikazali kako je nekoć izgledao hercegovački dernek. Neformalno druženje nastavljeno je u prostorijama područne škole u Mokrom gdje je priređen i domjenak

Inače, KUD Mokro je osnovano 2000. godine i djeluje u više sekcija. Iza sebe imaju brojne nastupe diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Koncert koji su organizirali bio je presjek svega onoga na čemu su radili proteklih godina.

(www.jabuka.tv | Foto: Toni Iličić)

17 komentara

Komentiraj: