Široki Brijeg: U sudnici prijetili ubojstvom

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora dviju osoba zbog prijetnji, psovki i nasilnog ponašanja tijekom svjedočenja na Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Prijedlog za određivanje pritvora S. M. (1985.) iz Tomislavgrada i L. M. R. (1985.) iz Posušja za kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje i nasilničko ponašanje podnesen je Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Kako je za portal Jabuka.tv navedeno iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, za osumnjičene je pritvor predložen zbog bojazni da bi mogli počiniti kazneno djelo kojim su prijetili i zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Naime, osumnjičeni S. M. je u utorak 27. studenoga 2018. godine svjedočio u sudnici Općinskoga suda u Širokom Brijegu, kada je u jednom momentu, odgovarajući na pitanja branitelja, počeo psovati i prijetiti da će ga ubiti.

Nakon toga je naglo fizičkom snagom oborio govorni pult za kojim se nalazio i krenuo prema sucu i odvjetniku uz psovke i prijetnje ubojstvom, u čemu su ga spriječili sudski policajci. U tom momentu u sudnicu je nepozvana ušla i osumnjičena L. M. R., koja je zaprijetila smrću prisutnom sucu, odvjetniku, tužiteljici, optuženom i zapisničarki govoreći da će ih sve pobiti, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Kako se dodaje, osumnjičeni su na taj način spriječili suca da provede glavnu raspravu te grubim vrijeđanjem, nasiljem i bezobzirnim ponašanjem ugrozili sigurnost prisutnih.

Za kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje počinjeno prema sucu ili tužitelju ili službenoj osobi propisana je kazna zatvora od 1 do 10 godina, a za kazneno djelo nasilničko ponašanje kazna zatvora od 3 mjeseca do 3 godine.

(www.jabuka.tv)