Široki Brijeg: U petak sastanak o stanju u turizmu u ŽZH

U povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma u petak će se u Širokom Brijegu održati sastanak u okviru kojeg će se predstaviti pregled trenutnog stanja u sektoru turizma u ŽZH (zakonodavni, institucionalni i strateški okvir), kao i planirane aktivnosti u sektoru turizma.

Na ovom sastanku predstavit će se i financijska shema za poticaj razvoja turističkih sadržaja i usluga uvezivanju aktera u turizmu, a sve u cilju kreiranja turističkih paketa.

Radni sastanak će se održati u petak, 27. rujna 2019. godine, s početkom  u 13 sati, u restoranu “Kod Čolića” (Kranjčevićeva 25, Široki Brijeg).

Cilj radnog sastanka je stvoriti preduvjete za razvoj turističkih paketa vezanih za aktivni turizam na području ŽZH. Ovaj radni sastanak  je podržan od strane projekta MarketMakers, koji je dio napora Švicarske vlade za pomoć Bosni i Hercegovini u razdoblju prema europskim integracijama, a čine ga konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o. MarketMakers i Ured Vlade ŽZH za europske integracije opredijeljeni su podržati javni i privatni sektor u cilju usmjeravanja investicija iz javnog sektora  i uspostavljanja regulacijske okvire za podršku sustavnim promjenama u razvoju turizma.

Konkretno, izgradnja i brendiranje ŽZH, kao ruralnog/outdoor turističkog odredišta usmjerena je na sljedeće avanture: penjanje po stijenama, canyoning, planinarenje i vožnja bicikla, seoska domaćinstva i iskustva kampiranja.

Obilježavanjem  Svjetskog dana turizma želi se podići svijest o važnosti utjecaja turizma na zemlje i zajednice širom svijeta, kao i o njegovoj društvenoj, kulturološkoj, političkoj, te ekonomskoj vrijednosti, navodi se u priopćenju organizatora.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.