Široki Brijeg: U Kočerinu obranjene kuće, gori i na Krtinama

Vatrogasci iz Širokog Brijega se bore s požarom koji je izbio na Kočerinu. Kako su vatrogasci rekli ovaj požar je tijekom dana ugrozio obiteljske kuće.

Požar je aktivan i na lokalitetu Krtine. Gori borova šuma, trava te visoko i nisko raslinje, a gori na dijelu nekadašnjeg odlagališta smeća odakle se širi nesnosan smrad.

Jak vjetar otežavao je gašenje požara, no predvečer je prestao puhati te su vatrogasci skoro u potpunosti ugasili požar spriječivši vatrenu liniju da se proširi prema kućama u naselju Brijeg.

Požar je najvjerojatnije podmetnut jer je jučer gorio na istom mjestu te je tada ugašen, no danas je ponovno gorjelo.

Na Kočerinu je požar od podneva pa sve do večernjih sati gasilo šest vatrogasaca s jednom cisternom. Na Krtinama su pak požar gasila dva vatrogasca i jedan mještanin s jednom cisternom, a također su koristili naprtnjače.

Oko 18.30 sati vatra se proširila do lokalne ceste Brijeg – Uzarići koja je nakratko bila zatvorena za promet.

U oba požara gorjelo je na izuzetno teškom terenu, a širokobriješki vatrogasci su nadljudskim naporima i unatoč nedostatku i dotrajalosti opreme uspjeli lokalizirati, a u konačnici i ugasiti požare u predvečer.

Širokobriješki vatrogasci raspolažu s dvije cisterne koje su starije i od nekih vatrogasaca, a veliki problem im je također nedostatak naprtnjača. Nedavno su dobili interventno vozilo pick up, a uskoro bi od Grada Širokog Brijega trebali dobiti novo navalno vozilo.

Iz središta požarišta na Krtinama #ŠirokiBrijeg | Požar na teško pristupačnom terenu gase dva vatrogasca naprtnjačama; Vjetar velikom brzinom širi požar. Preostali vatrogasci bore se s požarom u Kočerinu koji prijeti kućama

Posted by Bljesak.info on Wednesday, 23 August 2017


(Bljesak.info)


19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.