Široki Brijeg: Studenti izložili radove s motivima Blidinja

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević u četvrtak navečer u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg svečano je otvorio izložbu slika nastalih na šestoj Eko-koloniji održanoj u Parku prirode Blidinje.

Ovogodišnja likovna kolonija obuhvaćala je sudjelovanje 55 studenata s osam likovnih institucija i to: Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo, ALU Banja Luka, Univerzitet Džemal Bijedić, nastavnički smjer, ALU Osijek, Fakultet Likovnih Umetnosti Beograd, ALU Široki Brijeg, Umjetnička akademija u Splitu i ALU Trebinje.

Prije svečanog otvaranja, nazočnima su se obratili ravnatelj i umjetnički voditelj Franjevačke galerije fra Vendelin Karačić te Kristina Ćavar i Dario Brekalo u ime organizatora. U glazbenom dijelu programa nastupio je Kristijan Penavić.

Tema Eko-kolonije, koja se održala od 30. svibnja do 4. lipnja 2016. godine, bili su blidinjski krajolici, a sudionici su naslikali najmanje dvije slike. Također, u program su bila uključena predavanja iz oblasti likovne umjetnosti i povijest umjetnosti s vrsnim predavačima, profesoricom Amelom Hadžimejlić i profesorom Zlatanom Filipovićem. U okviru likovne kolonije održao se i jednodnevni fotosafari po atraktivnim lokacijama blidinjskog krajolika.

U Franjevačkoj galeriji izloženo je 55 slika, a umjetnici su ih naslikali preko 100. Izložba ostaje otvorena do 16. listopada, a organizatori spomenute Eko-kolonije su nevladine udruge EKO-ZH, Udruga za zaštitu okoliša i kulturno-povijesnog naslijeđa zapadne Hercegovine. Nakon izložbe druženje je nastavljeno u restoranu Lavanda.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.