Široki Brijeg: Stotine automobila i dvije tisuće posjetitelja na 1. Mercedes Meetingu

U organizaciji Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina u nedjelju je u Širokom Brijegu održan 1. Mercedes Meeting Hercegovina – skup ljubitelja i vlasnika Mercedes-Benz automobila.

Na skup, koji je bio međunarodnog karaktera, pristiglo je stotine automobila i posjetitelja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Švicarske i Njemačke, koji su već u jutarnjim satima napunili plato površine 5.000 metara četvornih.

Nakon okupljanja, održan je defile svih automobila sudionika Mercedes Meeting Hercegovina ulicama Grada Širokog Brijega. Čelo kolone duge par kilometara predvodili su oldtimeri, a iza njih se uguralo na stotine ostalih Mercedes-Benz automobila.

Povratkom svih automobila na plato u Trnskoj ulici, održana je svečanost otvaranja 1. Mercedes Meeting Hercegovina. Nazočnima se obratio predsjednik Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina Petar Čerkez, koji se, između ostaloga, zahvalio svima na dolasku te im poželio miran i sretan povratak kući. Čerkez je također naglasio da je skup jednim dijelom i humanitarnog karaktera jer sav prihod od prikupljenje tombole bit će uplaćen Domu ”Marija naša nada” – jedinoj ustanovi na području Županije Zapadnohercegovačke koja skrbi za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju.

Skup je svečano otvorio izaslanik gradonačelnika Grada Širokog Brijega Mire Kraljevića, Dario Knezović – zastupnik u Zastupničkom domu Federacije BiH, koji je u svom obraćanju iskazao podršku Grada ovoj manifestaciji te je prenio pozdravne riječi gradonačelnika Kraljevića koji na skup nije mogao stići zbog ranije preuzetih obveza.

U natjecateljskom dijelu, koji je sadržavao pet kategorija, izabrani su najbolji automobili iz kategorije oldtimer, kategorije godišta od 1980. do 1990. godine, od 1990. do 2000. godine te kategorije ”najbolje ozvučenje” i ”najspušteniji” automobil. Pobjednike je birao stručni šesteročlani žiri.

Uslijedilo je izvlačenje bogate humanitarne tombole u kojoj je sudjelovala djevojčica Kata – štićenica Doma ”Marija naša nada”, a glavna nagrada bile su četiri aluminijske Mercedes-Benz felge. U tomboli je prikupljeno 1.000 KM koje će Udruga Mercedes Fan Klub Hercegovina donirati Domu ”Marija naša nada.”

Skup je nastavljen raznim sportsko-zabavnim programom, a druženje i veselje nastavilo se do kasno u noć.

Generalni sponzor skupa bila je tvrtka AutoLijanovići, a svim posjetiteljima 1. Mercedes Meeting Hercegovina tvrtka HT Eronet omogućila je besplatan bežični Internet.

Portal Jabuka.tv glavni je medijski pokrovitelj Meetinga.

Više fotografija i informacija doznajte na Facebook stranici Mercedes Fan Klub Hercegovina.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)