Široki Brijeg: Škola nagradila pobjednike kvizova i natjecanja

Kvizomanija je ove školske godine zakucala na velika vrata širokobriješke Prve osnovne škole, pruživši priliku svim svojim učenicima da iskažu svu raskoš svojega znanja i kreativnosti.

Niti pandemija, koja je još uvijek vladala tijekom prvog obrazovnog razdoblja, nije spriječila prosvjetne djelatnike u Klancu da učenike iskušaju u njihovoj potkovanosti općom kulturom, i to kroz nekoliko zahtjevnih kvizaških krugova.

S početkom drugog polugodišta, pak, zavladala je istinska učenička euforija oko novog, originalnog ”Naškog kviza” Rič po rič, u kojem je, u dva kvizaška kruga, sudjelovalo na desetine učeničkih skupina, koje su se za ovo natjecanje u poznavanju rječnika prohujalih vremena dobrano oznojili, pripremajući se svakidašnjim ugodnim razgovorima s bakama i djedovima…

Potom je uslijedilo obilježavanje Međunarodnog da broja PI, kojim su učenici provjerili svoju memoriju izričući što više decimala broja PI, a u ovome je kvizu svojega predstavnika imao i odjel učenika s teškoćama u razvoju Prve OŠ.

Na kvizu u Prvoj OŠ Široki Brijeg natjecao se čak 31 tim

Na koncu, na adresu ove škole stigla je iznenadna, ali zaslužena pozivnica na sudjelovanje u međudržavnom Kvizu za poticanje čitanja, čime na desetine škola koje rade po hrvatskom planu i programu tradicionalno obilježavaju Međunarodni dan dječje knjige i rođendan Hansa Christiana Andersena 2. travnja.

Sjajan učenički uspjeh na svakom od ovih hvalevrijednih natjecanja je vodstvo škole odlučilo nagraditi provodom uz atraktivan filmski hit, koji su pobjednici kvizova sami odabrali iz bogatog programa mostarskog Cinestara.

Nakon što su s oduševljenjem odgledali trenutačno “najvrući” svjetski blockbuster Doctor Strange te se potom okrijepili na after-partyju u McDonald’su, jedina slatka nedoumica u povratku bila im je je li uzbudljiviji svijet Marvelovih superjunaka ili neugasli sjaj superzvijezda iz zlatnoga doba Hollywooda, no to vječno pitanje odlučili su ostaviti za kakvu buduću učeničku debatu ili, pak, neki novi kviz…

HRT o pohvalnom projektu u Širokom Brijegu: Jedinstveno u BiH

(www.jabuka.tv)