Široki Brijeg: Rekordnih 37 gimnazijalaca oslobođeno mature

Rekordnih 37 učenika naše gimnazije oslobođeno je mature u školskoj 2017./2018. godini.

Uz čestitke i prigodne knjige, učenike je pozdravio ravnatelj Miro Bošnjak.

Nakon toga zajedno sa svojim razrednicima uslijedilo je zajedničko fotografiranje na platou ispred gimnazije.

Podsjetimo, u petak je održana maturalna zabava širokobrijeških maturanata.

Učenikom generacije proglašen je Ivan Martinović, a 37 učenika oslobođeno je polaganja mature, što je rekordan broj širokobriješke Gimnazije.

Široki Brijeg: 169 maturanata Gimnazije oprašta se od srednjoškolskoga obrazovanja

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • svaka čast, al svakako bi trebalo vidjeti da li je stvar u spuštanju kriterija za ocjenu ili su klinci stvarno posvećeni učenju.

 • Kriteriji su spušteni odavno ali da li je moguće je da su stekli znanje učeći,ali vidjeće se koliko će ih položiti državnu maturu to je mjerilo.

 • To što je 6 muškaraca i 31 djevojka bi trebao biti problem ito alarmantan, a ne “bravo”. Djevojke se brže razvijaju, i prolaze period puberteta ranije nego mladići što je uzrok tome da prije sazrijevaju. Dječaci/mladići u pubertetu- koji se prolazi u srednjoj školi- nemaju istu startnu poziciju s djevojkama, jošte kad su s njima u razredu već razvijene jedinke ženske populacije. Dječaci ili o njima razmišljaju stalno ili se razvijaju slični obrasci ponašanja i življenja. A budući da su djevojčice zrelije lako ih mogu vrtiti oko malog prsta.Nije nikakvo čudo da mladići postaju skolniji svom spolu u svakom vidu-emotivnom, seksualnom, duševnom te se pojavljuju istospolne sklonosti. Nije ovaj svijet analogan kontinuum i treba se prilagodjavati. Dobro bi bilo razmišljati o razdvajanju muških i ženskih u razrede u školama. Iako se ovakavo nešto može smatrati još većim poticajem na razvijanje istospolnih sklonosti to nećemo moći potkrijepiti nekim adekvatnim argumentima. Na taj način osim što će se postići ista startna akademska pozicija postići će se i čistiji odnos prema samima sebi, drugima i svijetu.

 • Kako djeca u rasparanim trapericama uopće mogu ući u školu? Doći na prijem kod ravnatelja?? Toliko o odgojno obrazovnoj ustanovi!!!

 • Svaka čast!!
  Zar u ovakvoj državi, punoj lopova, netko ima volje za učiti?? (Zbog ovog razloga još jednom svaka čast), a kriteriji su naravno niži, tj. svake nove akademske godine su sve niži i niži -realnost-
  samo pogledajte tko se sve naziva profesorom, ravnateljem, političarem, doktorom… sve je jasno…
  I dođe tako vrijeme
  Da pametan zašuti,
  Budala progovori, a
  Fukara se obogati…

 • Čestitke odličnim. Nadam se da će i kroz fakultet nastaviti širiti svoje znanje te da će jednog dana početi ovu vukojebinu mjenjati s znanjem, a ne kao ovi danas s ucjenama, mitom i korupcijom.
  Dok običan puk koji je gnjevan i razočaran iste te ljude bira nasvakim izborima, a hrabar je samo preko lokalnih portala. Još jednom sretno i ustrajte.

 • Lako za rasparane farmerice što dođu po svjedodžbu par minuta. Više mene brinu rasparane glave kod nekih profesora…

 • E kad se pročita kako je Luca Dobrkovska kulturna u izražavanju nema se što reći.Čas hvali pa čas pljuje….A je Luca faca,nema govora.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.