Široki Brijeg: Radovi na izgradnji glavnog transportnog cjevovoda u GZ Trn – Jabuka.tv

Široki Brijeg: Radovi na izgradnji glavnog transportnog cjevovoda u GZ Trn

Cilj ovog projekta je unapređenje vodoopskrbe stanovništva na području grada Širokog Brijega i stvaranje preduvjeta za zamjenu ACC cijevi u dužini od cca 3000 m.

Nositelj projekta je Grad Široki Brijeg, a sufinancirao ga je Fond za zaštitu okoliša FBiH u iznosu od 100.000,00 KM.

Ukupna vrijednost projekta je 225.909,06 KM, a odnosi se na izvođenje građevinskih radova i pružanje usluga nadzora nad izvođenjem građevinskih radova. Izgradnjom glavnog transportno distributivnog cjevovoda Dyctil DN 400 mm od vodospreme Bošnjakovo Brdo u Širokom Brijegu do gospodarske zone Trn u dužini 5000 m, osigurani su tehnički uvjeti za projektiranje-izvođenje glavne distributivno transportne vodovodne mreže na lokalitetu gospodarske zone Trn.

Za izgradnju vodovodne mreže na lokalitetu gospodarske zone Trn u dužini od 1400 m urađen je glavni projekt te su izvedeni radovi na izgradnji glavnog transportnog cjevovoda na lokalitetu gospodarske zone Trn.

Ukupna vrijednost projekta je 225.909,06 KM

Radovi na izgradnji glavnog transportnog cjevovoda započeti su 20. ožujka 2019. godine, a završeni su 31. listopada 2019. godine.

Izgradnjom glavnog transportnog cjevovoda u gospodarskoj zoni izvedeni cjevovod DN 400 mm koji nije bio u funkciji, spojen je na postojeći ACC cjevovod (azbestno- cementni cjevovod) DN 200 mm koji ide paralelno s trasom magistralne ceste M6.1.

Na postojećem ACC cjevovodu koji je građen 60-ih godina prošlog stoljeća zbog dotrajalosti često dolazi do puknuća cijevi. Uslijed puknuća cijevi i nepostojanja alternativnih pravaca vodoopskrbe dolazi do prestanka vodoopskrbe dok se ne izvrši sanacija cjevovoda. Spajanjem izgrađenog cjevovoda Dyctil DN 400 mm s ACC cjevovodom ostvaren je vodoopskrbni prsten koji će omogućiti izvođenje radova na zamjeni ACC cijevi novim PEHD cijevima.

Izgradnjom cjevovoda na lokalitetu gospodarske zone Trn omogućena je izgradnja vodoopskrbne mreže za naselja Ljubotići i Visoka Glavica

Zamjenom ACC cijevi osigurati će se stabilna vodoopskrba za stanovništvo, proizvodne, uslužne i poljoprivredne djelatnosti, osigurati propisna protupožarna zaštitu na području grada Širokog Brijega te će se znatno smanjiti gubitci vode koji nastaju uslijed čestih puknuća na cjevovodu.

Izgradnjom cjevovoda DN 315 mm i DN 225 mm na lokalitetu gospodarske zone Trn omogućena je izgradnja vodoopskrbne mreže za naselja Ljubotići i Visoka Glavica koji se vežu na izgrađeni cjevovod u gospodarskoj zoni, priopćeno je na službenoj stranici grada.

(www.jabuka.tv)


18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.