Široki Brijeg: Pronašao poskoka u dvorištu obiteljske kuće

Muškarac je u dvorištu obiteljske kuće u Širokom Brijegu zatekao poskoka.

Dok se igrao s djecom u subotu, 8. listopada, muškarac je u dvorištu svoje kuće ugledao nesvakidašnjeg gosta. Naime, na zidu dvorišta se “sunčao” poskok.

Budući da je riječ o jednoj od najotrovnijih i najopasnijih zmija u Europi koja za čovjeka može biti jako opasna, naš sugovornik ističe da nije imao drugog izbora nego ju ukloniti.

Ženka poskoka od rujna do listopada okoti od 4 do 15 mladih, a budući da se često penju i na drveća potrebno je biti iznimno oprezan.

Poskocima najviše odgovara temperatura od nekih 24 do 28 stupnjeva, stoga upravo u ovo vrijeme valja biti na velikom oprezu tijekom boravka u prirodi.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Tako sam ja neki dan ugledao poskok a na štriku gdje se suši veš uzeo pušku tičarku nanišanio i pogodio ga u uho. Dok sam ja napunio pušku drugim metkom on pobjegao u neku škripinu ostavivši iza sebe značajan trag krvi. Poslije se više nije pojavljivao.

  • vi gore što ismijavate ovo nemate pojma, ovo je podijeljeno iz razloga potrebitog opreza jer je ova zmija ubijena doslovno u dvorištu između kuća u blizini O.škole u Oklajima prema Puringaju i NJivicama, di se svaki dan u prosjeku igra najmanje 10ak djece, tako da poskok u blizini djece treba biti alarm, i ovo je znak da dobro svi gledamo jer ih ima i dok mraz ne okrene bit će ih još,

  • Oko škola i kuća mora biti očišćeno a ne zaraslo.Zakonom je zabranjeno ubijati zmije jer su zaštićena vrsta.Pozvati veterinare da se zmija ukloni a ne ubije kao ova na slici.Čovjek je najgluplje biće na Zemlji jer sve uništava i ubija. Zmije u prirodi imaju svoju ulogu i ubijanjem rušimo ekološku ravnotežu,pa ćemo tako imati preveliki broj štakora,miševa,voluharica..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.