Široki Brijeg: Proglašen Dan branitelja i odobren novi smjer u SSŠ

Gradsko vijeće Grada Široki Brijeg u utorak 20. ožujka održalo je 14. sjednicu, na kojoj je nazočno bilo 25 vijećnika.

Jednoglasno je usvojen zapisnik s prethodne sjednice, kao i Program razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Gradu Širokom Brijegu za razdoblje od 2018. do 2023. godine.

Uz 24 glasa “ZA” i jednim suzdržanim, 7. svibnja je proglašen “Danom hrvatskih branitelja Grada Širokoga Brijega“. Datum zaustavljanja tenkova u Pologu, 7. svibnja, predložen je u koordinaciji braniteljskih udruga i Odbora za branitelje i stradalnike Domovinskoga rata, nakon čega je gradonačelnik uputio prijedlog Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Dopunama Odluke o utemeljenju Srednje strukovne škole Široki Brijeg, odobreno je uvođenje farmaceutskoga tehničara kao novoga zanimanja u kurikulumu za školsku 2018./19. godinu. Razlog za uvođenje novoga zanimanja vidljiv je u interesu učenika i roditelja, materijalnih i tehničkih uvjeta i potreba tržišta rada.

Usvojene su Odluke o formiranju Gospodarske zone Trn i Industrijske zone Knešpolje. Razlog je formalno-pravne prirode, iako su zone već uspostavljene ranije na osnovu detaljnih i urbanističkih planova. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o grobljima usvojena je jednoglasno. Cilj ove odluke je pojedine odredbe već usvojene odluke precizirati i dopuniti kako bi upravljanje grobljima bilo pravovaljano i jasno određeno.

Određeno je građevinsko zemljište u državnom vlasništvu na području katastarske općine Lištica, i to parcele k.č. 2902/59 i k.č. 1317/1.

Jednoglasnom odlukom donesena je Odluka o prodaji neizgrađenih građevinskih zemljišta na području katastarske općine Lištica. Također, usvojena je Odluka o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom građevinskog zemljišta označenog kao dio k.č. 1317/1 u svrhu proširenja vlasničke parcele i oblikovanja jedinstvene građevinske parcele.

Većinom glasova usvojeno je Rješenje o imenovanju Povjerenstva za provođenje javnog nadmetanja za raspolaganje nekretninama Grada Širokog Brijega.

Usvojeno je rješenje o imenovanju Hrvoje Sopte za člana Upravnoga vijeća javne ustanove Coming Široki Brijeg, kao i imenovanje Ive Pavkovića za člana Gradskog izbornog povjerenstva Grada Širokog Brijega.

Jednoglasnom odlukom usvojeno je Izvješće o radu Gradonačelnika i Službi za upravu za 2017. godinu. Izvješće je obrazložio gradonačelnik Miro Kraljević koji je naglasio da su u njemu nabrojane sve aktivnosti gradonačelnika i službi u prošloj godini.

Ivan Rotim: Voda u Širokom Brijegu ispravna je za piće!

Izvješće o radu za 2017. godinu podnijeli su direktori JP Vodovod i kanalizacija d.o.o., JKP “Čistoća” d.o.o. i JP Radio postaja Široki Brijeg d.o.o., te ravnatelj JU “Coming”, te su ista i usvojena. Također, usvojeno je i Izvješće o radu JP Veterinarska stanica d.o.o. za 2017. godinu.

Za vrijeme prezentacije Izvješća o radu JP Vodovod i kanalizacija d.o.o., direktor Ivan Rotim dotaknuo se informacija i analize o kvaliteti i kakvoći vode koje je nedavno objavio portal Jabuka.tv. Nakon upita vijećnika, jasno je dogovorio: Voda je ispravna za piće!

(www.jabuka.tv)23 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.