Široki Brijeg: Prijavite se za nestranačkog promatrača na Općim izborima u BiH

Koalicija ‘Pod lupom’ za slobodne i poštene izbore u BiH, koju čini sedam nevladinih organizacija iz cijele zemlje u ponedjeljak je na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu provela akciju ”…jer nama je stalo” u kojoj su predstavili rad koalicije te ponudili građanima Širokog Brijega da se prijave da budu nestranački promatrači na Općin izborima u listopadu. 

Također, jedan od glavnih ciljeva ove koalicije je borba protiv nepravilnosti na izborima, uključujući predizborne kampanje, rad izbornih povjerenstava, lokaciju biračkih mjesta, proces registracije birača.

Koalicija će na sam dan izbora promatrati distribuciji izbornog materijala, rad biračkih odbora, otvaranje biračkih mjesta, tijek glasovanja, proces utvrđivanja rezultata na biračkim mjestima i rad izbornih povjerenstava.

Koaliciju ‘Pod lupom’ čini sedam nevladinih organizacija: Centri civilnih inicijativa, Perpetuum Mobile Banja Luka, DON Prijedor, Centar za građansku suradnju Livno, Forum Građana Tuzla, Infohouse i Omladinska informativna agencija Sarajevo.

Za sve informacije obratite se na besplatni broj telefona 080 05 05 05, posjetite web stranicu podlupom.org, javite se na facebook stranicu Pod lupom te na Twitteru #pod_lupom.

pod_lupom_siroki_brijeg_2

pod_lupom_siroki_brijeg_3

pod_lupom_siroki_brijeg_4

pod_lupom_siroki_brijeg_5

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.