Široki Brijeg: Predstavljena prva zbirka pjesama Bernarde Lasić Crnjac

Prva zbirka pjesama Bernarde Lasić Crnjac ”Praskozorje sjećanja” predstavljena je u srijedu navečer u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

U programu predstavljanja sudjelovali su, pored autorice, prof. Stanka Zovko i Marija Lovrić Crnjac.

Učenici Osnovne škole Biograci nastupali su kao recitatori i glazbena pratnja.

Program predstavljanja, kojeg je organizirao Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, vodila je Željka Šaravanja.

Sami naziv zbirke nam govori kako se autorica prisjeća svega što je prošla u svom životu. Sjeća se svih onih koji su obilježili njezino djetinjstvo. Ne zaboravlja ni svoju zemlju, svoje selo, svoje korijene, gdje je odrasla, gdje je prve korake napravila, ali i stekla čvrste temelje za budućnost. Autorica je cjelokupno naslijeđe utkala u svoje pjesme i one će vječno živjeti, rekla je Marija Lovrić Crnjac.

Bernardi je poezija urezana duboko u srce, ona je njezin život. U širokom rasponu motiva lako se može ustvrditi da pred sobom imamo nadasve osjećajnog liričara. Nevjerojatan je taj emotivni naboj koji nam autorica pruža. Otvarajući svoje srce, pjesnikinja ispovijeda svoje ljubavi, nade, tajne i prkose, ne predajući se nikada očaju. Kroz njezinu sjetu uvijek proviruje ponos, odlučnost i tvrdoglavost, kazala je prof. Stanka Zovko.

O autorici

Bernarda Lasić Crnjac rođena je 6. rujna 1984. godine u Mostaru. Osnovnu školu završila je u Širokom Brijegu te Gimnaziju fra Dominika Mandića također u Širokom Brijegu.

Profesorica je hrvatskog jezika i književnosti. Udana, majka sina i kćeri. Radio kao nastavnica hrvatskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi Biograci.

Lektorirala je knjige fra Franje Mabića ”Izbično danas” te ”Dvije Dragice” u kojoj je objavljena i istoimena njezina pjesama.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.