Široki Brijeg: Predstava “Kako život” oduševila prepuno kino Borak

Povodom obilježavanja 175. obljetnice Matice hrvatske, Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg za sve ljubitelje kazališta u kinu Borak u Širokom Brijegu u srijedu je postavio predstavu “Kako život” u izvedbi zagrebačkoga kazališta Moruzgva.

U glavnim ulogama bili su prvaci hrvatskoga glumišta Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić u alternaciji s Ecijom Ojdanić.

Na 24. festivalu glumaca nagrade “Fabijan Šovagović” za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu dobili su Ecija Ojdanić i Vinko Kraljević za uloge u ovoj predstavi.

Predstava se bavi smiješnim i tužnim stranama života u domu za umirovljenike, a rađena je na temelju opsežnoga istraživanja i brojnih intervjua autorice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.

Drama “Kako život” u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? U stvari, drama je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti. Priča o nama, kakvi jesmo i kakvi bismo mogli biti kad bismo se opustili i prihvatili život u svoj njegovoj nesavršenosti.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Predstava je bila super. Tko se ne razumije u kazalište neka ostane kući.
    Ovakvi predstava treba nam više. Imamo nešto super domaće i nažalost pljujemo žalosno.
    daje šerbedžije ili frljića onda bih nekom odgovaralo. nije griješka za ova mala slova HRVATSKIH nepriatelja. već namjera moja.

  • MOLIM vas PUSTITE MI KOMENTAR ZAHVALE ZA OVU PREDSTAVU. OVO JE BILO EKSTRA.
    OVI NEGATIVNI KOMENTARI JE OD PUBLIKE frljićevih i šerbdžijinih muzitelja HRVATSKIH KUNA(1941-1943) tada su se prvi put pojavile kune, NITKO se i danas ne odriče tih KUNA . HRVAT JE SAM ROĐENI SAM HRVAT i UMIREM ZA HRVATSKU OPSTOJNOST::::

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.