Široki Brijeg: Potresni film o Vukovaru doživio hercegovačku premijeru

Igrano-dokumentarni film “Glavu dole, ruke na leđa!” autora Stipe Majića Pipe prikazan je u petak u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Riječ je o potresnom filmu koji prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja hrvatskih branitelja i civila u Vukovaru, njihova odvođenja, maltretiranja i ubijanja u srpskim koncentracijskim logorima. 

Prije samog početka prikazivanja filma nazočne je pozdravio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević govoreći o činjenici kako se nigdje u svijetu vojnici ne prikazuju u lošem svjetlu kao u Hrvatskoj ili BiH.

Film prikazuje zadnje dane borbe u Vukovaru i odvođenje hrvatskih civila u srpske logore, kazao je za portal Jabuka.tv bivši logoraš Predrag Mišić dodajući kako su s razlogom izabrali da premijera u Hercegovini bude u Širokom Brijegu.

Ne umanjujući druge, smatram da je Široki Brijeg jedna od enklava postojanja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, istaknuo je Mišić najavljujući prikazivanje filma i u ostalim gradovima u Hercegovini.

Režija, scenarij i produkcija: Stipe Majić Pipe, a u filmu igraju: Slaven Knezović, Marina Redžepović, Ivan Ožegović, Roko Protić, Joško Ševo i Robert Ugrina.

(www.jabuka.tv)3 komentara

  • Nek ste vi izljepili na sve moguce plakate da nam dolazi Lidija Bacic ili neka Maja,a ovakve stvari uopce da valja,ne reklamirate..

  • Koi je ovo sa ovom bradicom.? Imali mu itko prijateljski reci da izgleda ocajno da se obrije i lici na covjeka. Ovako kao osunece…ni ku…ki. Izgubio sam apetit kad sam ga vidio blju…..v

  • I ja sam tog misljenja! Sta su ini nama u stanju jos uradit! Najmrze mi je kad hrt1 ne prikazuje vake stvari! Stoput dnevnik; stoput mrak; mu cemo , vi cete! A di je Dubrovnik, Dije bosna, di je srebrna???? Pa ljudi moji, to se mira ucit i u skoli!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.