Široki Brijeg: Policija iz zasjede uhvatila dvojicu kradljivaca automobila

Policija

Policijski službenici iz više ustrojbenih jedinica MUP-a ŽZH sinoć su u Širokom Brijegu, u koordinaciji s PU Mostar, postavili zasjedu te uhitili Širokobriježanina i Ljubušaka koji se povezuju s krađom vozila u Mostaru koje je u vlasništvu Fabrike duhana Sarajevo.

”U petak ujutro PU Mostar izvijestila je MUP ŽZH da je noću s četvrtka na petak na području Mostara otuđeno motorno vozilo marke VW Golf, BH registarskih oznaka, godina proizvodnje 2012., vlasništvo Fabrike duhana Sarajevo.

Izvršenom pretragom terena otuđeno vozilo pronađeno je na širem području Širokog Brijega, nakon čega je postavljena zasjeda u kojoj su bili policijski službenici iz više ustrojbenih jedinica MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Sinoć oko 21:40 sati policijski službenici, koji su se nalazili u zasjedi, na licu mjesta lišili su slobode J. C. (33), sa šireg područja Širokog Brijega, i J. M. (32), sa šireg područja općine Ljubuški, koje se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

Budući da je kazneno djelo Teška krađa izvršeno na području Mostara policijski službenici PU Široki Brijeg tijekom dana će predati policijskim službenicima PU Mostar pronađeno vozilo, kao i uhićene osobe J. C. (33) i J. M. (32) te će nad istima kriminalističku obradu izvršiti policijski službenici PU Mostar.

O svemu navedenom izvješten je dežurni županijski tužitelj,00 priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Uspješnoj zasjedi prethodila je dobra koordinacija i suradnja policijskih uprava s područja ŽZH te suradnja i razmjena informacija s PU Mostar odnosno MUP-om HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)