Široki Brijeg: Paula Tomić predstavlja “Put srca”, knjigu koja ohrabruje

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg u utorak 28. studenoga 2017. u 19.30 sati u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu bit će predstavljena prva knjiga autorice Paule Tomić “Put srca – Jean Vanier i poslanje osoba s poteškoćama u razvoju”.

U predstavljanju sudjeluju: prof. def. Tina Zovko, voditeljica Odjeljenja za rad s djecom s
višestrukim poteškoćama iz Prve osnovne škole Široki Brijeg, fra Goran Azinović, župni vikar u župi Krista Kralja Čitluk i autorica knjige Paula Tomić.

Moderator predstavljanja je novinarka Višnja Spajić, a program će izvođenjem duhovnih pjesama obogatiti Matea Galić.

U sklopu promocije bit će prikazan desetominutni dokumentarni film “Moj svijet u plavom”, koji govori o radu Odjeljenja za rad s djecom s višestrukim poteškoćama iz Prve OŠ Široki Brijeg autora Nenada Tomića.

Autorica brojnih vjerskih i životnih kolumni, a sada i knjige, Paula Tomić ističe je kako je njezino djelo “Put srca” nastalo iz želje da se prema primjeru života i djela Jeana Vaniera, osnivača međunarodne zajednice “Arka”, koja je udomila niz osoba s poteškoćama, ukaže na duhovnu ljepotu i ljudsku vrijednost osoba s teškoćama u razvoju.

Cilj autorice je ohrabriti obitelji osoba s poteškoćama u razvoju, da se u trenucima kada je njihov križ jako težak, prepuste Božjim rukama jer ih Bog ljubi, daje snagu i nadahnjuje kako bi prevladali sve prepreke, javljeno je iz širokobriješkoga ogranka Matice hrvatske.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.