Široki Brijeg: Otvorena izložba ‘Hercegovački franjevci slikari’ – Jabuka.tv

Široki Brijeg: Otvorena izložba ‘Hercegovački franjevci slikari’

U Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg otvorena je izložba ”Hercegovački franjevački slikari” koju je predstavio fra Vendelin Karačić – voditelj Franjevačke galerije.

”Franjevci slikari su htjeli naglasiti spoj franjevštva i umjetnosti. Brojni podaci i pojedinosti o franjevcima slikarima nisu poznati široj javnosti, ali se nalaze u brošuri koju smo prigodno tiskali u povodu otvaranja ove izložbe”, rekao je fra Vendelin Karačić istaknuvši da je dan otvaranja ove izložbe upravo izabran jer je početak devetnice svetom Franji.

Izložbu je otvorio širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić, a program je vodila Željka Šaravanja.

Na izložbi ”Hercegovački franjevci slikari” izložena su djela fra Tihomira Bazine, fra Mirka Ćosića, fra Stanka Ćosića, fra Blage Karačića, fra Vendelina Karačića, fra Vine Ledušića, fra Vinka Mikulića, fra Jerke Penave, fra Bože Radoša i fra Velimira Šimića.

U brošuri koja je tiskana u povodu izložbe uz svakog autora navedena je kratka biografija, odnosno nekoliko sličica iz prošlosti i sadašnjosti koje mogu potaknuti da i sami ponešto istražimo i bolje ih upoznamo. Izložba će ostati otvorena do 20. listopada 2015. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.