Široki Brijeg: Osumnjičeniku za pokušaj ubojstva produljen pritvor

Županijski sud u Mostaru produljio je pritvor osumnjičeniku V.M. (52) iz Širokog Brijega koji je hicem iz vatrenog oružja 22. lipnja 2017. godine u mjestu Kočerin ranio 37-godišnjem sumještanina.

”Smatrajući da još uvijek postoje razlozi za pritvor osumnjičenika V.M. (52), Županijsko tužiteljstvo ŽZH je podnijelo prijedlog za produljenje pritvora za još dva mjeseca, na osnovu kojeg prijedloga je Županijski sud u Mostaru u četvrtak 20. srpnja 2017. godine donio rješenje kojim se produžuje pritvor osumnjičeniku V.M., jer postoji bojazan da bi mogao ponoviti kazneno djelo ili dovršiti kazneno djelo koje je pokušao, te da bi njegovim puštanjem na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda”, izjavio je viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke Josip Aničić.

Podsjećamo, V.M. se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju opisano i kažnjivo po čl. 166. st. 1. KZ F BiH, tako što je 22. lipnja 2017. godine, oko 2.00 sata, u mjestu Kočerin kod Širokog Brijega, u alkoholiziranom stanju, nakon što se prethodno verbalno sukobio s drugim gostima, u nazočnosti više osoba, koje su se nalazile na proslavi blagdana svetih Petra i Pavla, izvadio pištolj iz vozila, repetirao ga i u namjeri da liši života oštećenika M.G. (37), ispalio nekoliko hitaca, posljedicom čega je oštećeni M.G. zadobio prostrijelnu ranu desne natkoljenice.

”U cilju boljeg razumijevanja postupka i eliminiranja bilo kakvih insinuacija, ističem da Županijski sud u Širokom Brijegu nije mogao odlučivati o pritvoru jer su postojali pravni razlozi – nedovoljan broj sudaca, pa je bilo nužno delegirati predmet drugom sudu radi odlučivanja po prijedlogu, o čemu je odlučio Vrhovni sud Federacije BiH kao viši sud”, kazao nam je Aničić.

(Bljesak.info)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.