Široki Brijeg: Održana radionica o Planu razvoja turizma u ŽZH

Radionica “Vizija, ciljevi, koncepcija razvoja i marketing strategije kroz Plan razvoja turizma u ŽZH” održana je u srijedu u zgradi Vlade ŽZH u Širokom Brijegu.

Radionicu je organizirao Ured Vlade ŽZH za europske integracije, a na ovoj radionici, koja je nastavak provedbe aktivnosti u okviru projekta “Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj”, sudjelovali su predstavnici javnoga, privatnoga i nevladinoga sektora u ŽZH.

Radionica “Vizija, ciljevi, koncepcija razvoja i marketing strategije kroz Plan razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj” je organizirana s ciljem definiranja poželjnih načela razvoja turizma na području ŽZH kroz stvaranje vizije, ciljeva i koncepcije turističkog razvoja, odnosno aktivnosti, mjera i programa u cilju podizanja konkurentnosti turizma na području ove županije.

Na radionici su sudjelovali predstavnici javnoga, privatnoga i nevladinoga sektora u ŽZH.

Na samom početku radionice se uvodno obratio, Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije. Podsjetio je one sudionike na radionici koji su već sudjelovali na radionicama koje organiziramo u nizu u okviru ovog projekta, kao i upoznao preostale sudionike koji nisu do sada sudjelovali sa idejom projekta i krajnjim ciljem, a to je Plan razvoja turizma ŽZH.

Pozvao je sve njih da se uključe u ovaj proces te daju svoj doprinos putem prijedloga ili komentara u završnoj fazi izrade navedenog dokumenta.

Nakon uvodnog dijela, uslijedila je prezentacija na temu radionice koju je pripremio Ivo Kunst iz Instituta za turizam. S obzirom na opsežnost teme, radionicu je podijelio na dva dijela:

  • Turistička resursno-atrakcijska osnova, dostignuti stupanj razvoja turizma i swot analiza turizma ŽZH;
  • Promocija i brendiranje ŽZH kao turističke destinacije.

Nakon prezentacije Plana razvoja turizma u ŽZH, uslijedila je rasprava

Kao i na svakoj dosadašnjoj radionici, nakon teorijskog dijela uslijedila je rasprava, kada je Ivo Kunst upoznao sudionike da će im biti dostavljen prijedlog Plana razvoja turizma ŽZH kako bi imali mogućnost dokument analizirati i dostaviti svoje prijedloge i komentare, navodi se u priopćenju.

Ova aktivnost je financirana u okviru projekta MarketMakers, koji je dio napora Švicarske vlade za pomoć Bosni i Hercegovini na putu prema europskim integracijama, a čine ga konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • A koji su to turistički interesantni prostori u našoj županiji?
    I možemo li pravit apartmane za iznajmljivati na tim prostorima kad dođu turisti u nas trošiti pare, jer kad navale na naše turističke destinacije moraće spavat negdje. Treba im pare uzet. Treba sad odmah mislit o tome. Ja bi duga kredit i uložio u to, turizam u našoj županiji je budućnost sto posto.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.