Široki Brijeg: Održana atraktivna revija veterana u Teniskom centru Đulić

U organizaciji HUT (Hrvatske unije tenisača) i uz veliku pomoć TK Grude, bolje reći Rafaela Rafe Mikulića, teniskog entuzijasta “posebne” kategorije, na terenima Tenis centra Đulić u subotu i nedjelju u Širokom Brijegu održano je 9. dvoransko prvenstvo parova tenisača rekreativaca “Grand slam Hercegovine“.

Spomenuti sportski događaj obilježila je dobra organizacija.

Dvije kategorije

Igralo se u dvije kategorije “Minus 45” i “Plus 45“.

Nastupili su tenisači iz Zagreba, Nove Gradiške, Splita, Slavonskog Broda, Đakova, Makarske, Šibenika, Dubrovnika, te iz Bileće, Banje Luke i Gruda, javlja Večernji list BiH.

Ukupno su zaigrala 54 tenisača – rekreativca (27 parova).

Ljubitelji tenisa mogli su doći na svoje.

U dva dana odigrano je čak 47 mečeva:

U kategoriji Minus 45 borilo se 16 parova.

U polufinalu je par Radić/Visković (Makarska, Tučepi) nadigrao par Brčić/Hasić (Nova Gradiška, Slavonski Brod – 6:1, 7:6), dok su Splićani Makjanić/Božić bili bolji od banjolučkog para Brkić/Branković (6:4, 7:6). Radić/Visković uvjerljivo su u finalu nadigrali par Makjanić/Božić (6:1, 6:1).

U kategoriji Plus 45 nastupilo je 11 parova. Posebno atraktivan bio je nastup bivših hrvatskih reprezentativaca, ne teniskih, nego nogometnih i vaterpolskih – “Ćirina sina” Roberta Jarnija i istaknutoga vaterpolskog barakude, Dubrovčanina Veselina Đuhe, rekao nam je Rafael Rafo Mikulić.

Velika se borba vodila u finalnu turnira. Pobjednik je odlučen nakon velike borbe.

Zanimljiv finale

U polufinalu su Dubrovčani Đuho/Butorac svladali grudsko–zagrebački par Mikulić/Šelaj (6:3, 7:5), dok su u drugom polufinalu Splićani Jarni/Politeo nadigrali par Sivić/Ujaković, također Splićane (7:5, 4:4, 10:3).

Finale je bio posebice zanimljiv i kvalitetan, a pobjeda je u “pripetavanju” pripala Jarniju i Politeu (6:1, 4:6 i 10:4).

Rezultati ovog turnira boduju se za listu parova Hrvatske unije tenisača.

“Superfinale” – zajednička večera i druženje do rane zore bili su ipak najbolji, kazao nam je Rafo Mikulić, koji je vidno bio zadovoljan time kako je prošlo ovo natjecanje.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.