Široki Brijeg: Održan susret bonitetno izvrsnih tvrtki ŽZH

Bisnode BH u suradnji sa ŽZH organizirao je u četvrtak Poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki Županije Zapadnohercegovačke.

Bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost gospodarskih subjekata, a koliko su ovi subjekti značajni za uspjeh i razvoj regije govori podatak da ih je u Bosni i Hercegovini nepunih 26% od ukupnog broja aktivnih tvrtki, da je njihov udio u ukupnim prihodima države 70%, u ukupnoj dobiti 80%, a zapošljavaju 59% ukupno zaposlenih u državi.

Na ovom događaju nazočnima su se obratiti predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, dok su ministar gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke Dario Sesar i ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj predstavili određene inicijative u Županiji usmjerene na razvoj gospodarstva Županije i kreiranja pozitivnog poslovnog okruženja.

Čestitam našim poduzetnicima na uspješnoj 2018. godini u kojoj smo imali stalan rast prihoda, stalan gospodarski rast. Mi smo ipak mala županija, sedma po površini i broju stanovnika, ali druga po razvijenosti. Nastavljamo s gospodarskim rastom uz sinergiju javnog i privatnog sektora, kazao je u razgovoru za portal Jabuka.tv ministar gospodarstva u ŽZH Dario Sesar.

U Županiji Zapadnohercegovačkoj bonitetno izvrsnih je 31,8% od ukupnog broja aktivnih tvrtki, a kreiraju 87% prihoda i 89% dobiti Županije i zapošljavaju 78% od ukupnog broja zaposlenih u Županiji.

Na kraju su djelatnici Bisnode BH predstavili rezultate poslovanja gospodarstvenika Županije Zapadnohercegovačke s posebnim osvrtom na bonitetno izvrsne tvrtke, ali i dodijelili Certifikate bonitetne izvrsnosti te omogućili nazočnima da na Bisnode poslovnim rješenjima pogledaju poslovanje pojedinih tvrtki Županije i regije, kao pokazatelja kvalitetnog transparentnog poslovanja.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.