Široki Brijeg: Obilježena 25. obljetnica osnivanja prvih dragovoljačkih postrojbi

Bogatim programom u utorak u poslijepodnevnim satima u Širokom Brijegu obilježena je 25. obljetnica osnivanja prvih dragovoljačkih postrojbi HVO-a. Obilježavanju je nazočilo oko 200 pripadnika širokobrijeških udruga proisteklih iz Domovinskog rata uz osobe iz političkog i društvenog života.

Obilježavanje je počelo Svetom misom za poginule i umrle pripadnike postrojbi i za sve hrvatske domoljube u crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu, a nakon toga su na Trgu širokobrijeških žrtava branitelji položili vijence i zapalili svijeće kod spomen-križa.

Sudionici su se zatim u mimohodu uputili u kino Borak gdje je održana svečana akademija na kojoj je prikazan kratki dokumentarni film prožet snimkama s ratišta nakon čega se okupljenima obratilo nekoliko govornika. Po završetku akademije održana je kratka izložba ratnih fotografija koje su izložene u predvorju širokobriješkog kina.

Branitelji su okupljanje završili druženjem i prigodnim domjenkom na Trgu Gojka Šuška dok su na Trgu širokobrijeških žrtava nastupila folklorna društva.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

38 komentara

Komentiraj: