Široki Brijeg: Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U Širokom Brijegu je povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održano 13. druženje osoba s invaliditetom ŽZH. Program obilježavanja započeo je misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu.

Druženje je nastavljeno u restoranu “Kod Čolića”.

Predsjednica Udruge osoba s invaliditetom ŽZH Zora Mikulić je pozdravila nazočne, te pohvalila suradnju s gradskom i županijskom vlašću kao i sve ostale koji pomažu Udrugu. Istaknule je mnoge probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom, ali i pozitivne pomake. Također, istaknula je planove i mogućnosti prema kojima će se poboljšati njihov položaj.

Molitvu prije svečane večere predvodio je širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić.

Prisutnima su se obratili i mnogi predstavnici vlasti, kako s gradske tako i županijske i federalne razine. U ime gradonačelnika Mire Kraljevića sve prisutne je pozdravio pomoćnik gradonačelnika i šef Službe za gospodarstvo Predrag Naletilić.

Vilson Crnjac
, ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH, istaknuo je kako je Zavod pomagao ovu Udrugu, a to će činiti i u buduće.

Prisutne je pozdravila i Jelena Šimić, predstavnica Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH. Ispred Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom prigodne riječi je uputio Vinko Jerenić koji je poručio kako ŽZH prednjači u zapošljavanju osoba s invaliditetom i povlačenju sredstava od Fonda.

U glazbenom djelu programa ove večeri nastupili su Jozo Vučić i Zdenko Damjanović.

Program je vodila radijska voditeljica Franka Braćić. Osim službenog dijela, večer su uljepšali bivši i sadašnji članovi Frame Široki Brijeg kroz igrokaz “Teška li života prijatelju moj”.

Najiščekivaniji dio večeri bio je dolazak Djeda Božićnjaka koji je svu djecu nagradio prigodnim poklonima, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.