Široki Brijeg nije dobio status grada jer je sjednica Doma naroda – prekinuta!

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas je u Sarajevu održao sjednicu te je trebao po skraćenom postupku razmatrati prijedloge zakona o gradovima Bihaću, Širokom Brijegu, Tuzli i Zenici, po kojima bi ove za sada općine u Federaciji BiH trebale postati gradovi, o čemu smo vas izvijestili jutros.

Sjednica je počela u 11:00 sati, a delegati Doma naroda Parlamenta FBiH raspravljali su, između ostaloga, i o  o nacrtima zakona o nedopuštenom oglašavanju, osiguranju, faktoringu, te o osobnom imenu, dok na red nije došao Prijedlog zakona o gradovima jer je sjednica prekinuta u 17:00 sati.

Tako će Bihać, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica čekati još nekoliko tjedana da bi dobili dugoočekivani status, a datum nove sjednice Doma naroda utvrdit će se naknadno.

Inače, Zakonom o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH predviđena je mogućnost formiranja grada i na području jedne općine i to na osnovu odluke općinskog vijeća i uz ispunjavanje određenih uvjeta – da je općina urbana infrastrukturna cjelina povezana svakodnevnim potrebama građana i da ima najmanje 30.000 stanovnika od čega u gradskom središtu živi 10.000 stanovnika.

S obzirom na to da i općine Bihać, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica također ispunjavaju kriterije predviđene zakonom ispunjeni su uvjeti, navodi se u obrazloženju prijedloga zakona, da se ove općine proglase gradovima.

(www.jabuka.tv | Foto: Parlament.ba)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.