Široki Brijeg: Nagrade ”Nikola Vučković” mladim umjetnicima iz Sarajeva i Helsinkija

U petak navečer je u vrtu ateliera Vučković i NV galerije u Širokom Brijegu otvorena 19. Međunarodna izložba ”Privatno i javno”.

Na izložbi je sudjelovalo 40 umjetnika iz šest zemalja: BiH, Hrvatske, Crne Gore, Finske, Nizozemske i Kanade s više od 60 slika, crteža, skulptura i grafika.

Na ovoj jednovečernjoj manifestaciji u organizaciji ULU En Face dodijeljene su nagrade za mlade ”Nikola Vučković”.

Peteročlani žiri za dodjelu nagrada bio je u sastavu: prof. dr. Iva Simčić (ALU Sarajevo), Jadranka Ivaniš-Yaya, akademska slikarica iz Zagreba, Amra Patković, povjesničarka umjetnosti iz Sarajeva, dr. art. Svetislav Cvetković (ALU Široki Brijeg) i akademski kipar Dejan Pranjković iz Viteza.

Nagrada-metalna skulptura nosi ime po akademskom kiparu i profesoru Nikoli Vučkoviću (1956.-2020.), osnivaču ove likovne manifestacije i utemeljitelju nagrade za mlade.

Nagrade su dobili akademski grafičar Denis Haračić iz Sarajeva za grafike ”Vojnici” i akademski slikar Mirza Čizmić iz Helsinkija za sliku ”Metamorfoza”.

U sklopu manifestacije otvorena je i samostalna izložba skulptura i instalacija ”Plovidba” akademske kiparice Lejle Ćehajić iz Sarajeva. Umjetnica je na ovoj manifestaciji nagrađena 2011. godine te je i suradnica NV galerije. Izložba ”Plovidba” ostat će otvorena do 15. kolovoza.

(www.jabuka.tv)
5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.