Široki Brijeg: Ministar Begić s braniteljima dogovorio institucionalnu borbu

Članovi Udruge ”Zaboravljeni branitelji” iz Širokog Brijega, Gruda i Posušja održali su dvosatni sastanak s ministrom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke Mladenom Begićem u dvorani Skupštine ŽZH nakon što su se prethodno okupili na Trgu širokobrijeških žrtava.

”Donijeli smo zaključak da bi trebalo održati jedan sastanak na razini u tri županije HBŽ, HNŽ i ŽZH i doći do nekih programa zapošljavanja branitelja. Jer imamo braniteljiskih obitelji iz čije kuće nitko ne radi, niti u javnoj upravi niti u privatnom sektoru”, izjavio je za Bljesak.info ministar branitelja ŽZH Mladen Begić.

Glavni razlog ovog sastanka i današnjih blokada cesta i željeznica diljem Federacije BiH je neodržavanje tematske sjednice u Zastupničkom domu naroda Parlamenta FBiH gdje bi se rješavala pitanja razvojačenih branitelja.

Ministar branitelja ŽŽH Mladen Begić primio članove Udruge “Zaboravljeni branitelji” iz #ŠirokiBrijeg, #Posušje i #Grude u dvorani Skupštine #ŽZH

Posted by Bljesak.info on Wednesday, 28 February 2018

Na sastanku u Širokom Brijegu dogovorena je institucionalna borba za prava branitelja.

”Druga stvar koju smo dogovorili je da ćemo se institucionalno boriti da konačno dođemo do pravednijeg riješenja kada je u pitanju ukupna skrb o braniteljima. Rekao sam im da stvarno iskreno nastupam prema ovoj udruzi i da ćemo se iskreno boriti i surađivati s federalnim ministrom da konačno Zakon u razvojačenim braniteljima ugleda svjetlo dana. Nećemo odustati, nećemo danas pričati jedno, a sutra odustati od tog problema, znači krećemo u tu borbu”, tvrdi ministar Begić.

Obje strane zaključile su da je najvažnije zapošljavanje branitelja ili članova njihovih obitelji te da će svi težiti ka tome.

”Kada je u pitanju raspodjela socijalnog tereta, razumijem branitelje kada kažu da nitko ne radi; možemo to riješiti na način da se dijete zaposli, sam branitelj ili supruga, a cijelo društvo i zajednica moraju riješiti taj problem koji postoji i moramo se boriti ispraviti nepravdu i raspodijeliti socijalni teren. Meni ne čini zadovoljstvo ako ja imam nešto, a moj suborac ili susjed nema”, zaključio je ministar branitelja ŽZH Mladen Begić.

Predsjednik Udruge ”Zaboravljeni branitelji” ŽZH Vlado Marušić ističe da je sastanak s ministrom Begićem ispunio njihova očekivanja te je kazao da im on nije mogao reći ništa konkretno tko je odgovoran za nesazivanje tematske sjednice jer je riječ o ingerenciji federalnih institucija.

”Dali smo prijedloge da tri ministra HNŽ-a, HBŽ-a i ŽZH-a sjednu s našim predstavnicima i da napravimo konkretne mjere u smislu zapošljavanja branitelja. Znamo da je najbolja pomoć ukoliko branitelj može raditi ili njegove dijete ukoliko on nije radno sposoban. Dogovorili smo s ministrom Begićem da ćemo konkretne pismene akte uputiti njima i zatražiti sjednice vezano za rješavanje statusa pripadnika HVO-a”, kazao je Vlado Marušić.

Branitelji su nakon sastanka ostali u Širokom Brijegu gdje se koordiniraju s podružnicom iz Ljubuškog kako bi se odlučili na daljnje korake.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

  • Kakav bolan SDP-Boljitak, skidaj ove lažne invalide, skidaj ove povlaštene, objavljuj tko ima mirovine po 2000 KM a rata vidio nije dok ljudi koji su radili po 40 godina dobivaju pišljivih 320 KM, dosta vas je više lopine jedne

  • Pojedini imaju i hrvatske i bosanske nisu mogli ratovat u isto doba u dvi države pa imaju dvi mirovine a ja ništa nije pošteno primaju po 3000 km a neko ništa

  • Lažu lopovi koda nji briga za nas sad bi ko dali posa nekom iz obitelji jesu li se ikad zapitali kako je ta obitelj sve ove godine živila do danas LOPOVI

  • DOBRO SI SE SJETIO BEGIĆU JELI TE TO ŽUPAN NASAVJETOVAO U VRLETIMA IDE SE NAPRIJED SAZNAO JE NAKON 25 GODINA DA IMA NEZAPOSLENIH BORACA A VIDIŠ SEBE NISI ZABORAVIO ZAPOSLITI NA NEKOLIKO MISTA

  • Mnogi isad misle evo prilike,sve ove godine muzli majku hrvatsku pa bi sad podoili i babu iz sarajeva ,sad i on valja samo nek se muze.to su ti branitelj koji danas gone one što su posle rata zasukali rukave i rade bilo šta da nebi zaboravili dasu bili u ratu gone ih da blokiraju ceste i mrznu se a oni neradnici prave spiskove kome dati da imaju još više jer oni nsu naučili raditi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.