Široki Brijeg: Konačno se počelo raditi na Lisama, stiže novi asfalt

Nakon što je prvi sloj asfalta postavljen kod kružnog toka na Lisama u Širokom Brijegu još 15. prosinca 2022. godine, od tada se ništa konkretnije nije radilo na u ovom naselju.

Nakon tri mjeseca teški strojevi ponovno su izašli na Lise te je s dijela Ulice fra Didaka Buntića, od remonta do kružnog toka, uklonjen stari dotrajali asfalt te se postavlja novi, a zajedno s njim trebao bi doći i drugi sloj asfalta na područje oko samog kružnog toka koji se nalazi kod Druge osnovne škole Široki Brijeg.

Promet je iz smjera Pecare prema Lisama obustavljen, a alternativni pravac, prema signalizaciji koju je postavio izvođač KTM Brina iz Posušja, je prolaz između tržnog centra i dječjeg vrtića koji se spaja u Ulicu Maka Dizdara.

Također, izlaz iz kružnog toka iz smjera Lisa prema Pecari je zatvoren. Nije poznato do kada će biti promet zatvoren.

Novi asfalt bit će postavljen od kružnog toka do Remonta te od kružnog toka u dio ulice u smjeru istoka prema Lisama. Također, novi asfalt bit će urađen u od kružnog toka Ulicom fra Dominika Mandića do spajanja s Ulicom Maka Dizdara te sami početak Kvaternikove ulice, rekli su u listopadu 2022. godine za portal Jabuka.tv iz Službe za gospodarstvo Grada Širokoga Brijega.

Podsjećamo, radovi na izgradnji dugoočekivanog kružnog toka na Lisama počeli su 23. kolovoza 2022., a najavljeno je da će biti gotov do početka školske godine odnosno 5. rujna.

Sredinom srpnja 2022. godine na prometnici je izvršeno ocrtavanje vanjskih i unutarnjih linija kružnog toka, a izvođač radova je tvrtka A3.

U Proračunu Grada Širokog Brijega još za 2021. godinu predviđeno je 100.000 KM za izgradnju kružnog toka.

Pitali smo Grad zbog čega kasne radovi na kružnom toku u Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv)

30 komentara

 • Pola godine pravi se kruzni tok, cestitam. Nije zurba, moglo se jos pricekat, i nemojte slucajno izravnat one sahtove oko kruznog. Navikli smo mi slalom vozit, nebi valjalo da je ijedan saht u razini slasfalta

 • Sad će malo počet radit. Pa stanka. Pa nastavit pred gospojinu. Tako to ide u Širokom. Ne sporo sve, nego presporo na kvadrat.

 • Pola godine kasne sa završetkom radova, uništavaju nam ugled i automobile, u uređenim zemljama bi već bilo podijeljeno 10 otkaza do sad.

 • Bravo brko. Zasluzio si jos jedan mandat. U ovako teskim vremenima i besparici brko nama asfaltira. Nema sto, kapa do poda…..

 • U subotu svečana obljetnica dvije rupe u Oklajim, svi ste pozvani, ponesite samo dobro raspoloženje, bit će meze i vina, smijat ćemo se budalama što svaki dan tuda prolaze, zabava zagarantirana. Sponzori: JP Vodovod koji je omogucio ovaj dugo očekivani događaj uz punu podršku gradskog poglavarstva.
  Molimo bez vrećica i cvijeca.

 • Sad kad je se pocelo raditi treba cijeli grad obnoviti asfaltom I poceti pravti zgrade jednu uz krunu fotografa a drugu di je stara razrusena penavica kuca da Siroki lici na nesto

 • Ima ovog kasnjenja svugdje a ne samo u sirokom brijegu.bilo kakvi da su radovi u pitanju a ne samk ceste lopovluka ce uvijek bit na sve vrste kasnjenja i nacina…ima ovoga i kod nas u ljubuskom…

 • Nedostatak radnika, nekvalificirana radna snaga, vremenski uvjeti, dugovi, kombinacija svega navedenog pomalo… Tko kaze da he to samo u Širokom ili nije otisao dalje od ili je zlonamjerni trol. Sto se tih kuca tice, toliko vlasnika imaju, rusevan objekt i losi zakoni su zapreka. E sad ti srusi to, pa cekaj neka te tuzi koliko od desetina vlasnika ako ne i stotina i onda neka citava stvar se vuce po nasim “brzim” sudovima. Pogledaj kroz Mostar i sve dalje, koliko gradova ima taj problem, nisu tu krive samo spore vlasti. Inace bi ih neki tajkun lagano preuzeo, dobre su lokacije neka kupuju

 • Poceli dan prije kise, evo danas pada obustavljeni radovi.. cestitam jedan dan ste radili!
  mogli bi sad nastaviti pred kraj skolske godine ipak ih je kisa danas omela!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.