Široki Brijeg: Konačno se počelo raditi na Lisama, stiže novi asfalt

Nakon što je prvi sloj asfalta postavljen kod kružnog toka na Lisama u Širokom Brijegu još 15. prosinca 2022. godine, od tada se ništa konkretnije nije radilo na u ovom naselju.

Nakon tri mjeseca teški strojevi ponovno su izašli na Lise te je s dijela Ulice fra Didaka Buntića, od remonta do kružnog toka, uklonjen stari dotrajali asfalt te se postavlja novi, a zajedno s njim trebao bi doći i drugi sloj asfalta na područje oko samog kružnog toka koji se nalazi kod Druge osnovne škole Široki Brijeg.

Promet je iz smjera Pecare prema Lisama obustavljen, a alternativni pravac, prema signalizaciji koju je postavio izvođač KTM Brina iz Posušja, je prolaz između tržnog centra i dječjeg vrtića koji se spaja u Ulicu Maka Dizdara.

Također, izlaz iz kružnog toka iz smjera Lisa prema Pecari je zatvoren. Nije poznato do kada će biti promet zatvoren.

Novi asfalt bit će postavljen od kružnog toka do Remonta te od kružnog toka u dio ulice u smjeru istoka prema Lisama. Također, novi asfalt bit će urađen u od kružnog toka Ulicom fra Dominika Mandića do spajanja s Ulicom Maka Dizdara te sami početak Kvaternikove ulice, rekli su u listopadu 2022. godine za portal Jabuka.tv iz Službe za gospodarstvo Grada Širokoga Brijega.

Podsjećamo, radovi na izgradnji dugoočekivanog kružnog toka na Lisama počeli su 23. kolovoza 2022., a najavljeno je da će biti gotov do početka školske godine odnosno 5. rujna.

Sredinom srpnja 2022. godine na prometnici je izvršeno ocrtavanje vanjskih i unutarnjih linija kružnog toka, a izvođač radova je tvrtka A3.

U Proračunu Grada Širokog Brijega još za 2021. godinu predviđeno je 100.000 KM za izgradnju kružnog toka.

Pitali smo Grad zbog čega kasne radovi na kružnom toku u Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv)

30 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.