Široki Brijeg: Jerko Ivanković Lijanović udaren pištoljem u glavu

U nedjelju oko 11:30 sati OKC MUP-a ŽZH zaprimio je prijavu da je, ispred restorana Borak u Širokom Brijegu, fizički napadnut ministar u Vladi FBiH Jerko Ivanković Lijanović, navode iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Prema navodima iz prijave, koju je MUP ŽZH zaprimio iz FUP-a, nepoznati muškarac udario je Ivankovića Lijanovića pištoljem u glavu, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

”Odmah nakon što smo zaprimili prijavu o navodima iz prijave izvijestili smo dežurnog županijskog tužitelja, a policijski službenici poduzeli su potrebne mjere i radnje u cilju identificiranja i uhićenja napadača,” navodi se u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Liječnička pomoć Ivankoviću Lijanoviću je pružena u Domu zdravlja Široki Brijeg nakon čega je isti pozvan u PU Široki Brijeg, gdje daje iskaz u svojstvu oštećenoga.

Oko 13.00 sati policijski službenici pronašli su i lišili slobode R. C. iz Širokog Brijega, kojeg se dovodi u vezu s izvršenjem opisanog kaznenog djela, i u tijeku je kriminalistička obrada nad istim, navodi se u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Ovim putem se zahvaljujem MUP-u Županije Zapadnohercegovačke, kao i FMUP-u na brzoj intervenciji. Ja sam dobro i nadam se da ovaj napad na mene nema političku pozadinu,” rekao je Jerko Ivanković Lijanović.

(www.jabuka.tv)