Široki Brijeg je korona-free grad, u ostatku županije tek osam aktivnih slučajeva

U Županiji Zapadnohercegovačkoj trenutno je aktivno osam slučajeva koronavirusa.

Prema tjednom izvještaju koje ponedjeljkom šalje Zavod za javno zdravstvo ŽZH, Široki Brijeg je, u odnosu na prošli izvještaj, postao korona-free grad.

U Grudama je jedan, u Posušju su dva dok je u Ljubuškom pet aktivnih slučajeva koronavirusa.

U razdoblju od 24. listopada do 30. listopada 2022. godine u ŽZH testirano je 148 osoba na koronavirus.Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, registrirano je šest novozaraženih osoba na koronavirus, od kojih iz Ljubuškog četiri te Gruda i Posušja po jedna osoba.

U Covid bolnici Mostar, preminula je ženska osoba iz Ljubuškog 1985. godište.

Od koronavirusa oporavilo se 11 osoba, od kojih iz Ljubuškog četiri, Širokog Brijega i Posušja po tri te Gruda jedna osoba. Izdano je šest rješenja o stavljanju osoba pod zdravstveni nadzor.

Zaključno s 30. listopada 2022. godine u Županiji Zapadnohercegovačkoj ukupno je administrirano 21.115 doza cjepiva protiv Covid-19, od toga je prvom dozom cijepljeno 9.678 osoba, drugom dozom 9.565 osoba, trećom dozom je cijepljeno 1.867 osoba, a četvrtom dozom je cijepljeno pet osoba.

U Županiji Zapadnohercegovačkoj ukupno su zaprimljene 27.192 doze cjepiva protiv Covid-19.

U razdoblju od 24.listopada do 30.listopada 2022. godine u Županiji Zapadnohercegovačkoj ukupno je cijepljeno osam osoba.

Na dan 30. listopada 2022. godine u Županiji Zapadnohercegovačkoj ukupno je preostala 1.051 doza cjepiva, navode iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Široki Brijeg i ostali gradovi i sela su oduvijek isti. Niti je što bilo niti išta ima osim zna se čega i radi čega. Hoće li ovaj upis proći cenzuru..ne znam. Pozdrav jabukovci i uzalud vam cenzura.

    • Baš tako, i nije covid free ja znam dvoje koji su danas se testirali službeno i pozitivni su…a umrlo mi je 3 kućne čeljadi od te izmišljenu bolesti, u 60 tim i 50 tim godinama, zato ne rise glupane glupi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.