Široki Brijeg: Ivan Kvesić i Anđela Soldo ponovno najbolji sportaši, Danijel Jusup najbolji trener

Ivan Kvesić i Anđela Soldo proglašeni su najboljim sportašima Širokog Brijega u 2019. godini prema izboru Sportskoga saveza Grada Širokog Brijega, čime su ovu nagradu osvojili treću godinu zaredom.

Tradicionalni izbor najuspješnijih sportašica, sportaša i momčadi Grada Širokog Brijega održan je u utorak u Hotelu “Park”, a izbor je izvršio Ocjenjivački sud Športskoga saveza Grada Širokog Brijega.

Na početku je održana i minuta šutnje u čast preminulog dugogodišnjeg člana Športskog saveza Viktora Ćorića.

Prije same svečanosti dodjele priznanja nazočnima na svečanosti obratili su se Ivan Zeljko, predsjednik Športskoga saveza Grada Širokog Brijega i širokobriješki gradonačelnik, generalni pokrovitelj izbora sportaša Miro Kraljević.

Svjedoci smo da Široki Brijeg s obzirom na svoju veličinu ima izuzetno dobre rezultate u okvirima i BiH, a i Europe, a imamo u svom gradu i jednog svjetskog prvaka.

Što se tiče samih ulaganja u sport, naravno da ona uvijek mogu biti veća.

Gradonačelnik je večeras govorio o Zakonu o sportu koji bi hitno trebalo donijeti ili izmijeniti već postojeći zakon da bi se uvelike olakšalo financiranje tih sportskih kolektiva koji su svi registirani kao sportske udruge i njihov rad ovisi o sponzorima ili gospodarstvenicima, a manje od institucija. Nadam se da će u idućem razdoblju biti prepoznat rad naših klubova od strane institucija. Svi ti klubovi iziskuju velike troškove, a znamo koliko se u Europi i svijetu ulaže u sport. A ako želimo pratiti te rezultati i biti konkuretni na sportskom tržištu moramo povećati ulaganja u sport, kazao je predsjednik Športskog saveza Grada Širkog Brijega Ivan Zeljko za portal Jabuka.tv.

Predsjednik Športskog saveza Grada Širokog Brijega

U posljednje vrijeme pokrenula se i priča o izgradnji nove manje dvorane u Širokom Brijegu koja bi pokrila potrebe svih širokobrijeških sportskih kolektiva, evo što o tome kaže Zeljko.

S obzirom na velik broj sportskih klubova koji su dvoranski sportovi u Širokom Brijegu, njihove potrebe svakodnevno rastu. Mi imamo jednu impozantnu gradsku sportsku dvoranu, ali naravno ako žele svi koristiti tu dvoranu onda će i termini za treniranje biti dosta kasni. S obzirom i na popularnost sporta i bavljenje sportom naše djece, možda bi bilo i vrijeme razmišljati o jednoj novoj multifunkcionalnoj sportskoj dvorani koja bi bila u mogućnosti nuditi svim tim klubovima prostor za adekvatan rad ali i odigravanja utakmica. Tu ako gradske vlasti pronađu adekvatnu lokaciju i način financiranja, sigurno da je takva dvorana u planu u budućnosti, zaključio je Zeljko za u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Miro Kraljević, gradonačelnik Grada Širokog Brijega

Za najboljeg sportašta proglašen je treću godinu zaredom karatist Ivan Kvesić, dok je karatistica Anđela Soldo također treći put zaredom izabrana za najbolju sportašicu Grada Širokog Brijega.

Kao najbolja ženska ekipa proglašen je ŽNK Široki Brijeg koji je izborio elitnu Premijer ligu BiH, a najbolja momčad bila je momčad HKK Široki koji je osvojio jubilarni 10. naslov prvaka BiH i izborio natjecanje u ABA 2 ligi.

Priznanje Danijelu Jusupu za najboljeg trenera uručio je predsjednik Športskog saveza Grada Širokog Brijega Ivan Zeljko

Kao najbolji trener proglašen je Zadranin Danijel Jusup koji je predvodio HKK Široki na putu do velikih prošlogodišnjih rezultata. U svom emotivnom obraćanju zahvalio se svima na gostoprimstvu tijekom protekle godine.

Mogu reći da je to moja jedna od najljepših godina, gdje sam bio okružen stvarno divnim ljudima, ovim mladićima, košarkašima, stručnim stožerom i ljudima u klubu.

Bili smo stvarno jedno ugodno društvo i mislim da smo jednim strpljivim radom pokazali kako se može napredovati i kako se u sportu treba raditi.

Ta godina mi je ostala baš nezaboravna i na tome se želim svima zahvaliti, rekao je u obraćanju bivši trener HKK Široki Danijel Jusup koji je s klubom s Pecare prošle godine osvojio jubilarni 10. naslov prvaka BiH.

Ivan Kvesić

Na kraju same svečanosti u ime svih osvajača vrijednih nagrada nazočnima se obratio Ivan Kvesić. On se zahvalio Športskom savezu i gradonačelniku Miri Kraljeviću na plaketama i podržavanju sporta u Širokom Brijegu.

Svim sportašima želim sretnu i uspješnu godinu s puno odličnih rezultata, nadam se kako ćemo na sljedećem izboru najboljih sportaša imati i prvu olimpijsku medalju u našem gradu, poručio je Kvesić.

Ivan Kvesić član je Karate kluba Hercegovina – Zagreb. U dosadašnjim izborima za sportaša godine u Širokom Briejgu dobivao je priznanja u svim kategorijama. U prošloj 2019. godini na Europskim igrama u Minsku osvojio je zlatnu medalju. Na turnirima Svjetske karate lige osvojio je održanim u Tokiju i Istanbulu osvojio je brončane medalje.

Ivan Kvesić iznova i iznova oduševljava javnost u Širokom Brijegu i šire sa svojim sjajnim rezultatima pa je zasluženo ponovno ponio epitet sportaša godine

Na turniru Svjetske lige u Šangaju osvojio je srebro te zlato na Grad Prix Croatia. Proglašen je za najboljeg karataša Grada Zagreba za 2019. godinu. Također dobio je i odlikovanje bivše predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović za svjetsko zlato i promociju Hrvatske u svijetu. Vrlo blizu je osiguravanja nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju ove godine.

Anđela Soldo

Anđela Soldo treći put zaredom je izabrana za najuspješniju sportašicu Grada Širokog Brijega. Karateom se bavi od svoje šeste godine kao članica Karate kluba Široki. Upisom na Kineziološki fakultet u Mostaru pristupa Sveučilišnom karate klubu Neretva. Članica je državne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sjajnoj karatistici Anđeli Soldo novo priznanje za sportašicu godine uručio je predsjednik GV Široki Brijeg, Vinko Topić

U ranijim izborima najuspješnijih sportašica i sportaša Grada Širokog Brijega je birana u sljedećim kategorijama: Nada godine 2010. god.; Najuspješnija junorika 2014. god; Najuspješnija seniorka 2017. i 2018. godine.

U prošloj godini na Balkanskom prvenstvu održanom u slovenskim Brežicima osvojila je bronačnu medalju. Nastupila je na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Danskoj i na Europskom prvenstvu za seniore u Španjolskoj. Na državnim prvenstvima za mlađe seniore i seniore osvajala je zlatne medalje.

Nagrađene sportašice i sportaši

Najbolja sportašica seniorka:

 • Anđela Soldo

Najbolji sportaš senior:

 • Ivan Kvesić

Najbolja ženska ekipa:

 • ŽNK Široki Brijeg

Najbolja momčad:

 • HKK Široki

Najbolji trener:

 • Danijel Jusup(HKK Široki)

Za nade godine (djevojčice i dječaci do 14 godina) proglašeni su:

 • Magdalena Kvesić (Taekwando klub Poskok Kočerin) i Gojko Jelić  (NK Široki Brijeg)

Posebno priznanje za Nikolinu Čolak, trenericu Hrvatski cheerleading klub Široki za razvoj i promociju širokobriješkog sporta

Najuspješnija kadetkinja i kadet (djevojčice i dječaci od 14 do 16 godina):

 • Natalija Galić (Hrvatski Cheerleading klub Široki) i Dominik Vujanović (HKK Široki)

Najuspješnija juniorka i junior:

 • Antonija Jozeljić (Judo klub Neretva, Mostar) i Mario Jozeljić (Judo klub Borsa, Mostar)

Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkoga sporta:

 • Nikolina Čolak (Hrvatski Cheerleading klub Široki), Anđelo Kvesić (Karate klub Hercegovina-Zagreb), Marinko Mikulić (bivši nogometaš)

Posebno priznanje uručeno je i pobjednicima MNL MZ Grada Širokog Brijega, ali i MNL Hercegovine ekipi MZ Kočerin.

(www.jabuka.tv)


53 komentara

 • Čestitke osvajačima priznanja ova sredina ima puno uspješnih sportaša kao rijetko koja želeći da se tako nastavi

 • nije ga ni proglasilo on se vec ustao i krenuo, pravda za dreznjaka ova nagrada nije trebala biti ivanova. svake godine njemu i ovoj bez medalje konkretne dadnu. sportasi godine nikolina i dreznjak, njoj su dali za trenericu da ne uprskaju na dvi strane

  • Koji si ti papak… Evo ja sam vatreni pristaša košarkaša, a pogotovo braće Drežnjak. Napravili su čudo, obojica, Dario često u sjeni Matea, ali to je čovjek koji definitivno daje ton agresiji i želji za pobjedom i to prenosi na čitavu ekipu. Ali koji ti retard možeš biti pa prvenstvo BiH i ABA2 ligu stavljati u razinu medalja sa svjetskih i europskih smotri?!? Mislim da je i Drežnjacina neugodan tvoj komentar

   • Uspoređuješ kruške i jabuke tj. karate i košarku.

    U košarci je daleko veća konkurencija nego u karateu. Po meni je daaaaleko veći uspjeh biti MVP finala BiH prvenstva nego nekakve medalje u karateu, s izuzetkom osvajanja olimpijskih medalja. Naravno, nemam ništa protiv Kvesića, samo iznosim svoje mišljenje.

    Evo da ti npr. ja postavim pitanje, recimo da netko osvoji svjetsko zlato u boćanju ili nekoj kartaškoj igri, da li on zaslužuje biti najbolji sportaš grada u odnosu na Kvesića i Drežnjaka ili uopće ne uzimaš u obzir popularnost sporta, konkurenciju unutar sporta i slične parametre?

    • Kakve veze ima kartanje i boćanje??? Riječ je o razinama natjecanja. Kvesići nisu priča na razini BiH ili Hr. Priča je globalna. Da su košarkaši bili na razini EP ili SP, pa da ih porediš- svaka čast. Po toj logici mogao je osvojiti prvenstvo MZ u nogometu i zbog popularnosti nogometa bi trebao biti najbolji sportaš. Primjer boćanja i kartanja – moj je odgovor DA jer je to svjetska razina, iako je upitno je li to sport

 • Zar su se ovi Ivan i Andelo uopće kandidirali??🤣..svasta. Valan ako su
  Vec otisli u Zagreb i tamo treniraju, nek im Zagreb daje priznanja, a i jest. Još otišli i vamo..🤣 daj Bgti..niđe veze.

 • Bravo za Nikolinu
  Bravo
  Zeno
  Hvala za sve u ime tvoji
  Veseljaka i sticenika Marija NASA Nada
  Mate
  Kata
  Matea
  Tomo
  Danco
  Antonela
  Siroki👍💓

 • Cita osvajace svi po dvi medalje, cita nikolinu 15 minuta nabraja hahahahaha vakat je bio vise, ovo je pobjeda za svu djecu koja nemaju politiku iza sebe

 • Čestitke dobitnicima nagrada, svejedno mislim da bi u konkurenciji trebali biti jedino sportaši koji ovdje žive i natječu se za širokobriješke klubove.

 • A oni ili one koji se natječu za klubove izvan Š.Brijega odati počast i priznanje za njihov trudi i rad, nagrade ovoga tipa trebaju dobiti sportaši koji se natječu za klubove iz Š.Brijega.

 • Drago mi je za ove juniore tipično širokobriješkog prezimena Jozeljić, šteta što su otišli u mostarske klubove:
  Najuspješnija juniorka i junior:

  Antonija Jozeljić (Judo klub Neretva, Mostar) i Mario Jozeljić (Judo klub Borsa, Mostar).
  Ma, šalim se, da me netko pitao ima li Jozeljića u Širokom Brijegu, nikad ne bih potvrdio. Može li mi netko reći tko sui odkud?! Zahvaljujem na odgovoru!

  • Slazem se.. Treniraju za Mostarski klub,a ovime samo ispastaju oni koji treniraju u Sirokom a mogli su osvojiti nagradu.
   Svake godine isto…

  • to tipicno prezime Jozeljic je porijeklom iz Bosne.. ako vam to smeta posto mislim da je.. zive u Sirokom Brijegu od rođenja i njihovi roditelji vec preko 20god..ali ne krivim vas vi samo znate i culi ste za tipicno Sirokobrjeska prezimena da ih ne nabrajam sad.. nadam se da ste zadovoljni odgovorom pozz..

   • Ne znam iz kod dijela komentara ste zaključili da mi smeta, jer sam čak napisao da mi je drago za ove juniore. Zahvaljujem na odgovoru iako sam i unaprijed zahvalio. Ma ne smata mi ni najmanje, a značenje riječi “tipično” i navedeno prezime u kontekstu Širokog Brijega nemaju ama baš nikakve veze, pa se nema potrebe ljutiti na pitanje postavljeno na provokativan način. To je današnji marketing, inače ne bi ni bilo primjećeno, a uostalom u ovom slučaju nema mjesta ljutnji, nije bila namjera uvreda ili poniženje, nego znatiželja. Svako dobro i svaki uspjeh na sportskom putu, kao i životu želim Jozeljićima.

    • hvala od Jozeljica… a ja sam inace Lasic nadam se da ne smeta.. da nema ljutnje nikakve dobili ste odgovor… i meninosobno je zao da u Sirokom Brijegu nema ni jedan Judo klub pa djeca mlade nade moraju svoje uspjehe gradit u klubovima koji su u Mostaru.. ali unatoc tome uspjehe donose u svoj grad Siroki Brijeg.. hvala pozz

 • to tipicno prezime Jozeljic je porijeklom iz Bosne.. ako vam to smeta posto mislim da je.. zive u Sirokom Brijegu od rođenja i njihovi roditelji vec preko 20god..ali ne krivim vas vi samo znate i culi ste za tipicno Sirokobrjeska prezimena da ih ne nabrajam sad.. nadam se da ste zadovoljni odgovorom pozz..

 • Hvala sportskom savezu Sirokog brijega na podrsci sportasa koji zele da se bave sportom da zive zdravo i da uce da ne razlikuju ljude ni ko su ni sto su iskrene cestitke i svim sportasima na njihovom uspjehu koji su postigli uz puno truda i rada i odricanja

 • Najpametniji potez sportskog saveza je dat napokon nikolini nagradu, tocno me sramota moga grada, sportasici godine citaju jednu medalju i par medalja lanjih prvenstva, a u nikoline spisak kao svi skupa tamo, dobar posao je hdz napravio u izbornoj godini

  • Nikolina dosadna si 😁 skacete po parketu i trudite se da ne padnete. Kakav je to sport? Jedno ti dijete lani na glavu palo. Ne blamiraj se

 • Majketi, nagrada sportašina Sirokog Brijega, a nitko ne trenira u Sirokom.. Pa ako cemo tako. Onda bi se mogli prijavit svi oni nasi sportasi koji su otisli u Njemacku sta..gore treniraju, ali su odavde.dode na isto. Pa logicno da nece, brate ako si u Zagrebu nek te Zagreb dodjeluje, ili Mostar, nemam nista prostiv njih…svaka čast njima. ali….

 • Andela draga ne brani sebe pljujuc po Nikolini ne pise ti ona sigurno komentare. Usila te u svim parametrima i opet su ti nastelili titulu sportasice zahvaljujuc tati. Na komisiji je odluceno da osvaja Glavota pa ste se isli svadat da se promjeni, a u stvari i ti i Glavota skupa nemate uspjeha ko Nikolina. Povuci se u misiju rupu iz koje izides samo kad je izbor i okani ce cure koja je ustala sama protiv svih i napravila nesto iz nicega dok je tebi sve servirano!

 • Boze moj evo opet ove nikoline pa je li ti jasno da svi kuze da sama pises komentare zeno vrime ti je postati majka i zena okani se djecijih igara, sta ti sada smeta dobila si nagradu i sad se spusti na zemlju ko visoko leti nisko pada

 • Imam ja rodjaka u australiji zivi,prvak je u šahu… Je da nije nikad došao u široki al moze li primit nagradu,ipak mu je pradjed odavde rodom
  Kvesici bili 6 puta u širokom,3 puta kad su primali medalju i 3 puta za svatove….

 • Nikolini za promociju priznanje?
  Čega?
  Padova djece na glavu?
  Psovanja i urlikanja?
  Smiješno.
  Sportski savez zapitajte se.
  Pacijenti su na psihijatriji..

 • E nek je konačno pravda zadovoljena i Nikolina nagradu dobila koju je dugo čekala samo od iduće godine obuhvatiti nominacijama i kulturnoumjetnička društva bacanje kamena s ramena potezanje konopa klipa borba bikova natjecanje u kosidbi natjecanje u laganju jer ne treba zaboraviti da lažovi prospu dosta znoja

 • SVIM DOBITNICIMA CESTITKE. ALI IMA JEDAN GAF. KOJE ODGOVORAN STO MAGDALENA-LENA KVESIC IZ TKD POSKOK KOCERIN NIJE POZVANA NA TU SVECANOST. ZAR TAKO DAJEMO PODRSKU NASIM MLADIM SPORTASIMA

 • Majka sportova je gimnastika i najtezi je sport na svijetu, a krkani iznad ne znaju da je cheerleading vid gimnastike. Pa guglajte seljaci kakve akrobacije izvode ti ljudi, vi ocjenjujete po utakmicama pa i zadnja susa zna da su utakmice samo promocija, na prvenstvu cuda rade. I onda to usporrdujete sa bocanjem gdje se ni oznojit ne moras? Mene sramota sto dijelim zrak sa ovakim laicima

 • andela tebi stvarno tuzbu treba poslati za ove iznad komentare, okani se cure vise , nije ti ovo jedini portal na kojem si je se dovezala

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.