Široki Brijeg ima potencijal i potrebu za profesionalnim rukometnim klubom

ŠIROKI BRIJEGU zadnjih godinu dana interes mladih za rukomet u Širokom Brijegu je porastao nekoliko puta u odnosu na prethodne godine. Da je trenutno stanje i interes najmlađih za rukometom u Širokom u porastu zasluženi su i seniori HRK Široki Brijeg koji već nekoliko godina ostvaruju zapažene rezultate u Rukometnoj ligi Herceg Bosne.

Tim povodom posjetili smo SRC Tucak u Širokom Brijegu gdje su najmlađi rukometaši započeli s prvim treninzima koje je danas vodio jedan od najboljih seniora kluba Ivan Šaravanja. Njih oko 60 je sudjelovalo u treningu gdje su učili prve rukometne korake.

rukometasi33

-Ima dosta talentirane djece od kojih mogu postati odlični rukometaši, ali taj talent će ostati neiskorišten ako se cijelo društvo ne uključi u ovaj rukometni program s kojim smo započeli ovdje u Širokom Brijegu. Naša seniorska momčad može igrati Prvu ligu Federacije i po rezultatima i po kvaliteti, međutim nedostaju nam financijska sredstva koja su neophodna u svakom organiziranom sportskom kolektivu- rekao nam 21-godišnji Šaravanja.

U razgovoru s nekoliko širokobrijeških gospodarstvenika koji podupiru klub saznajemo da su ambicije kluba, s obzirom na ovo sportsko podneblje i dosadašnje odlične seniorske rezultate, rukomet u Širokom Brijegu podići na višu razinu.

rukometasi22

Uz profesionalne i vrlo uspješne klubove poput HKK Široki WWin i NK Široki Brijeg koji se natječu u vrlo jakim regionalnim ligama (ABA liga) i najboljoj državnoj ligi (Premijer liga BiH), možda je došao trenutak da Široki Brijeg dobije i profesionalni rukometni klub za koji evidentno postoje resursi što se tiče mladih talenata i sadašnjih isto tako vrlo mladih seniora čiji je najstariji igrač star 21 godinu. Na društvenoj zajednici je da pokušaju naći sredstva s kojim bi klub profesionalizirali a onda tko zna možda jednog dana u Širokom se pojave i rukometni velikani poput Barcelone, Kiela, Zagreba pa i ljubuškog Izviđača koji je dao nekoliko izvanrednih rukometaša (Alilović, Buntić..). Širokobriježanima zasigurno ne bi bilo neobično vidjeti i njih jer tu su utakmice igrali i velikani poput turskog Bešiktaša, švicarskog Basela, izraelskog košarkaškog diva Maccabija, Partizana, Cibone, Crvene zvezde i mnogih drugih sportskih ekipa iz cijele Europe.

(ABCportal.info | Foto: Jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.