Široki Brijeg i Grude domaćini Hercegovina Adventure Week krajem mjeseca

Na području Širokog Brijega i Gruda od 27. do 29. rujna održat će se Hercegovina Adventure Week u sklopu projekta ADRIATIC CANYONING.

Cilj ovog događaja je da se lokacije kanjon Borak i Peć Mlini promoviraju i prepoznaju kao destinacije aktivnog turizma. Uz obilazak i uživanje u prirodnim ljepotama, posjetitelji iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore će imati priliku sudjelovati u adrenalinskim aktivnostima kanjoning, zip line, sportsko, te slobodno penjanje i via feratta.

Prvog dana Hercegovina Adventure Weeka u hotelu Park u Širokom Brijegu bit će obilježen Svjetski dan turizma, uz prikazivanje promotivnih filmova ADRIATIC CANYONING, dok je subota rezervirana za adrenalinske aktivnosti kanjoning i sportsko penjanje u Kanjonu Borak, te via ferratu, zip-line u Peć Mlinima i slobodno penjanje u Ravlića pećini.

U nedjelju, posljednjeg dana Adventure Weeka, predviđen je obilazak izvora rijeke Tihaljine, Hidrocentrale, Ravlića pećine, Vidikovca u Peć Mlinima, kao i ostalih prirodnih ljepota kojima obiluje ovo područje Hercegovine.

Projekt ADRIATIC CANYONING, ukupne vrijednosti 1.879.251,32 EUR, financiran je iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Glavni cilj projekta je osnaživanje i diversifikacija turističke ponude u Jadranskom zaleđu, kroz prekogranični pristup na lokalitetima kanjona Borak (grad Široki Brijeg) i Peć Mlini (općina Grude) u Bosni i Hercegovini, kanjona Zrmanja (grad Obrovac) i kanjona Čikola (grad Drniš) u Hrvatskoj, te planini Orjen (grad Herceg Novi).

Cilj projekta je omogućiti bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine kroz izradu modela za bolje upravljanje, te opremanje i promociju navedenih lokaliteta. Vodeći partner ovog projekta je grad Široki Brijeg, a projektni partneri su općina Grude, gradovi Obrovac i Drniš iz Hrvatske, te Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA iz Hrvatske, kao i Agencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog AZIR iz Crne Gore. Projekt je započeo 1. srpnja 2019. godine, a završava 31. prosinca 2019. godine.

Kroz projekt ADRIATIC CANYONING lokacije kanjon Borak u gradu Širokom Brijegu, te Peć Mlini i Ravlića pećina u općini Grude opremljene su adrenalinskim sadržajima i pripadajućom opremom. Na samom ulazu u kanjon Borak uređen je park Sajmište, te je u kanjonu opremljena stijena za sportsko penjanje. ZIPLINE na lokalitetu kanjona Borak je trenutno u izgradnji. U Peć Mlinima su završeni radovi na opremanju via ferrata, te instaliran je ZIPLINE na dvije linije, uređeno je izvorište rijeke Tihaljine, kao i unutrašnjost Ravlića pećine koja je ujedno poligon za slobodno penjanje.

Sve novosti vezane za projekt možete pratiti na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.