Široki Brijeg, Grude, Posušje i Međugorje – mjesta koja su pokrenula gospodarstvo

”Poljoprivreda pokazuje znakove rasta, kao i turizam. U nekim općinama, i pored svih ovih barijera na većoj razini vlasti, lokalne vlasti su uspjele pokrenuti gospodarstvo i razvoj. Ističem općine poput Tešnja, Gračanice, Gradačca, Goražda, te neke hercegovačke općine kao što su: Široki Brijeg, Grude, Međugorje i Posušje”, rekao je za Fenu Kemal Grebo, nekadašnji dugogodišnji predsjednik Gospodarske komore Županije Sarajevo i dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva iz oblasti gospodarstva.

”Svakako, treba spomenuti i utjecaj svjetske ekonomske krize iz razdoblja 2008. – 2010. i to baš u razdoblju kada je bh. gospodarstvo pokazivala izvjesne znakove oporavka, koji su nekako već malo ranije usporeni, nakon provedenih općih izbora u 2006. godini, kada je otpočela kontinuirana produkcija političkih kriza. Tako ranjiva privreda teško je podnijela i ovaj negativan utjecaj izvana, što je rezultiralo zaustavljanjem rasta gospodarstva i povećanjem nezaposlenosti ”, dodao je Grebo.

Ono što nam treba, po njegovim riječima, prije svega je politička stabilnost i volja političkih subjekata da se okrenu rješavanju problema građana, a prije svega problemu zapošljavanja. Konačno se mora urediti pravosudni sustav, kojim će se garantirati veća pravna sigurnost i gospodarskim subjektima i građanima, prenosi Bljesak.info.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.