Široki Brijeg: Fra Ivan Slišković proslavio mladu misu

Fra Ivan Slišković proslavio je u nedjelju navečer mladu misu ispred crkve Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Mladomisničko geslo fra Ivana bilo je Isus prima grešnike i blaguje s njima (Lk 15,2), a mladoj misi koncelebriralo je desetke svećenika.

Svećenici su u procesiji od samostana kroz crkveno dvorište došli do vanjskog oltara praćeni pjesmom župnog zbora svete Cecilije. Prije početka misnog slavlja, mladomisnik je dobio roditeljski blagoslov, nakon čega se kratko obratio župnik fra Stipe Biško čestitavši mladomisniku.

Fra Ivan Slišković je peto i najmlađe dijete u obitelji Nikole Sliškovića i Ive r. Zorić iz sela Mokro. Od mladih dana bio je vezan uz crkvu, kao ministrant, a kasnije i kao član Frame – franjevačke mladeži. Fra Ivanov brat fra David također je obukao franjevački habit.

Roditeljski blagoslov

Fra Ivan Slišković je za svećenika zaređen 29. lipnja 2022. godine s još četvoricom kandidata iz Hercegovine.

Fra Ivan je dosad bio na službi u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru, a svoje svećeničko djelovanje nastavit će u župi Krista Kralja u Čitluku.

Uoči same mlade mise održana je Trodnevnica, kao priprava za mladu misu.

Iako je bilo planirano i najavljeno zajedničko mladomisničko slavlje dvojice Širokobriježana – fra Ivana Hrkaća i fra Ivana Sliškovića – zbog zdravstvene situacije u obitelji fra Ivana Hrkaća, njegova mlada misa odgođena je do daljnjega.

fra Ivan Hrkać

(www.jabuka.tv)

24 komentara

 • Sudeći po slici, ako je za propovjednika izabrao fra Josipa Vlašića, mogao bi to biti dobar fratar. Čestitke i s blagoslovom.

 • Neka mu je sretno i blagoslovljeno. Da stalno kroz zivot kroci stazom Bozjeg Milosrdja, sve do cilja na kojem ce ga docekati nas Spasitelj Isus Krist. To zelim i svima vama dragi ljudi.
  Roditeljima iskrene cestitke. Vjerujem da su vam emocije izmjesane, ali znajte da ste i vi odabrani, kao roditelji ovog prekrasnog Bozjeg pastira. Svako vam dobro zelim.

 • Promjena će biti najvjerojatnije tek iza Velike Gospe. Pa triba se fra Biško i oprostiti od svoje župe. Uvik je tako bilo. Neka ga Bog prati i dalje u njegovom radu u novoj župi. Fra Ivanu čestitka.

 • Sretno fra . Ivanu budi svoj ne gledaj materijalno kao neki fratri gledaj srcem budi skroman kaki svakom fratru pristaje dolazis u zupu Čitluk u kojem je fr.Luka za Luku sve lijepe rijeci ima karakter jako je dobar pa zelim tebi Ivane sretno da se snadjes i budes primjer Brotnjacima sretno

 • Sretno fra Ivane, ne sumnjam da ces biti dobar fratar je potjeces iz skromne i krscanske obitelji a sve ipak ponesemo iz obitelji
  Cestitke i cijeloj obitelji Sliskovic

 • Čestitke fra Ivanu , njegovim roditeljima i svoj braći franjevcima .Neka ga dragi Bog vodi i neka ustraje u svom pozivu.

 • Bogu hvala na daru svećenika, tebi Ivane iskrene čestitke kako i braći franjevcima i tvojim roditeljima, Božja providnost neka te prati i vodi kroz život a mudrost i savjet Duha svetog neka srcem tvojim ravnaju. Mir i dobro, fra Ivane!

 • Čestitke od srca fra Ivane tebi i tvojim roditeljima i cijeloj Hercegovini,neka joj budeš na ponos i neka te dragi Bog čuva da ostanes dosljedan franjevac i da te nikada ne povuče ona materijalna ili častohlepna strana.

 • Koliko emocija na licima i u srcima tvojih roditelja, odgojiti te za Isusa i narod kojem si tako potreban, hvala im od srca…..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.