Široki Brijeg domaćin 5. Međunarodnog Gastronomy Festivala

Udruga gastronoma ”Gastro kutak” iz Sarajeva u suradnji s grupacijom MCI i hotelom Park Široki Brijeg i ove godine organizira 5. Međunarodni Gastronomy Festival ”BH Dukat Okusi Hercegovine” 2016.

Manifestacija će se održati u hotelu Park u Širokom Brijegu, i trajat će u razdoblju od 23. do 26. studenoga 2016. godine. Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se preko 120 vrhunskih majstora kulinarstva iz sedam zemalja: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske i zemlje domaćina Bosne i Hercegovine.

U dva dana oni će pokazati svoje umijeće u slastičarstvu (artistika i torte), spravljanju nacionalnog jela na moderan način, spravljanju jela od ribe i restoranskog deserta, a finalisti će se za medalje boriti pripremajući od zadanih namirnica predjelo, glavno jelo i desert u samoj završnici Festivala.

Kompletno natjecanje i stručni sud, te odluku o pobjednicima donijeti će sedamnaestočlani internacionalni stručni žiri, sastavljen od vodećih europskih kulinarskih autoriteta.

Kao počasni predsjednik žirija u radu festivala sudjelovati će i Stevo Karapandža, doajen svjetske gastronomske scene, široj publici poznat kao voditelj iznimno popularne TV emisije Male tajne velikih majstora kuhinje.

Na ovogodišnjem Festivalu će se okušati i mladi kuharski talenti, učenici srednjih ugostiteljskih škola iz regije.

Cilj Festivala je promocija gastronomske kulture, BiH privrednih i turističkih potencijala, domaće proizvodnje, a posjetitelji će oba dana moći uživati u svim atraktivnim sadržajima uz raznolike degustacije i bogat kulturno-zabavni program.

Festival se završava u petak 25. studenog u 20.00 sati svečanim proglašenjem pobjednika.

Plan i program Festivala:

Četvrtak, 24.11.2016 – Svečano otvaranje manifestacije u 15.00 sati
Petak, 25.11.2016. – Black box – finale u periodu od 16.00 do 18.00 sati
Subota, 26.11.2016. – Zatvaranje manifestacije u 20.00 sati

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.