Široki Brijeg: Dodijeljena nagrada za volonterku godine, ali i posthumno priznanje za Antonia Zeljku

 

U nedjelju se u organizaciji Zaklade fra Mladen Hrkać u prostorijama Zaklade u Širokom Brijegu održala svečanost dodjele nagrade Gordana Jelić za najbolje volontere u 2019. godini.

Nagrada Volonterka godine u Bosni i Hercegovini dodijeljena je Ljerki Bralo iz Viteza, a prva dobitnica priznanja za Republiku Hrvatsku je Josipa Galić iz Zagreba.

Ocijenjivački žiri u sastavu od pet osoba je donio odluku da je najbolji volonter u Bosni i Hercegovimi gospođa Ljerka Bralo iz Viteza, koju je nominirala Udruga Svjetlo iz Viteza. A u Republici Hrvatskoj to je Josipa Galić, koju je nominirala Božena Kević. Pred žirijem je bio jako težak posao, jer imali smo na desetke prijava. Bilo je stvarno teško odlučiti tko su najbolji volonteri, ali evo na kraju smo dobili pobjednike koju u potpunosti zaslužuju ovu nagradu. Poručujemo svima kako bi bi htjeli i u budućim navratima da se što više ljudi kandidira, jer i ova priznanja koja danas dodijeljujemo su dokaz da se volontiranje isplati jer osim što pomažete drugima, možete pomoći i sebi, rekao je upravitelj Zaklade fra Mladen Hrkać Ivan Soldo uoči dodjela priznanja.

“Volontiranje se itekako isplati”, poručio je upravitelj Zaklade Ivan Soldo

Soldo je istaknuo kako u sklopu Humanitarne Udruge fra Mladen Hrkać djeluje prava mala vojska volontera.

Naša udruga je satkana od volontera, više od 400 aktivnih volontera djeluje u našoj Humanitarnoj Udruzi fra Mladen Hrkać i svi naši rezultati koje ostvarujemo postignuti su na temelju volonterskog angažmana i suradnje s našim prijateljima koji nesebičnio daju sebe i svoje vrijeme za ljude u potrebi. Vjerujem kako ovogodišnja nagrada ide u prave ruke i da će biti svima poticaj da se što više uključe u svojim lokalnim zajednicama priključe udrugama koje djeluju na njihovim područjima i kroz taj volonterski angažman izgrade sebe i pomognu društvu u kojemu žive, zaključio je Soldo.

Dodjela priznanja za Ljerku Bralu u publici je dočekana s oduševljenjem

Nagradu je dobitnicama uručila Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Republici Hrvatskoj.

Dobitnica Ljerka Bralo, dugogodišnja članica udruge Svjetlo iz Viteza, je zahvalila svima istaknuvši da nitko tko se bavi humanitarnim radom ne radi to s ciljem da dobije ikakvo priznanje, ali da je isto jako lijep osjećaj kad netko prepozna trud i rad koji stoji iza brojnih dobrih djela.

Ljerka Bralo iz Udruge “Svjetlo” iz Viteza je volonterka 2019. godine u BiH

Dobitnica Josipa Galić, odgajateljica u učeničkom domu Marija Jambrišak u Zagrebu, posvetila je priznanje svim prijateljima bez kojih sve humanitarne akcije koje organizira i sva dobra djela koja su rezultat ne bi imali smisla, naglasivši da je ona samo olovka u Božjim rukama koja se svakodnevno trudi slijediti put dobrote vođen zapovijedima ljubavi.

Josipa Galić je prva dobitnica volonterka godine za Republiku Hrvatsku

U sklopu svečanosti, posthumno je dodijeljeno volontersko priznanje Gordana Jelić pokojnom Antoniu Zeljki, volonteru Zaklade fra Mladen Hrkać i humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać“, koji je tragično preminuo u srpnju ove godine u Širokom Brijegu.

Majku pok. Antonia Zeljke Anku prepravile su emocije prilikom dodjele posthumnog priznjanja za njenog sina

Nagradu i plaketu je primila njegova majka Anka.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Lucija Zovko, dok je voditeljica programa bila Misijana Brkić Milinković.

Lucija Zovko je svojim glazbenim izvedbama oduševila goste dodjele nagrada

(www.jabuka.tv)

15 komentara

  • Neupućeni ste,malo se informirajte. Jednom godišnje bude natječaj za nagradu ‘volonter godine’ i možete prijaviti koga želite. stoga sljedeće godine prijavite svoje kandidat i to je to. =)

 • Udruga za svaku pohvalu.
  Meni su pomagali kad je trebalo, sad više netreba pa ja pokusavam pomoć preko trajnog naloga mjesečno, znam da nije puno ali ja nemogu više.

  H V A L A

 • UDRUGA NAGRADJUJE VOLONTERE, A SAMA ZIVI OD DOBROTVORNI PRILOGA! STA I NAGRADJUJETE?? TO NEMA NIGDI NA SVITU! DIGOD DOJDES STOJI KASICA SA IMENOM TE UDRUGE! A ZAR I JA NISAM VOLONTER?? TRIBA LI ME NAGRADIT I SVAKOG KOJI UBACI SITNIS U KASU!

 • Mi smo svi volonteri kojima mjesecno odbija od place i niko nije izmislio toplu vodu ovim putem pomazuci.Jedan je fra Mladen i ovo je potpuno nepotrebno i nema veze ni sa cim.

 • Volonteri su osobe koje daruju svoje vrijeme i za svoj rad ne primaju nikakvu naknadu. To je jedno. Donatori su osobe, fizičke i pravne, koje daruju svoj novac, materijalne donacije ili usluge i za to ne traže nikakvu protuuslugu. To je drugo. Zlobnici su osobe koje sve prikazuju kao loše, zlo i opako jer su i sami takvi. To je treće.

 • ZA ANU:: CILA DIJASPORA JE JEDANVOLONTERSKI TIM! KO JE TRAZIO NAGRADU? NIKO! NEKI RADE VISE OD PEDESET GODINA PRI CRKVI, VOLONTIRAJU, PEKU KOLACE, PRODAJU KAVE, SAMO DA BI SE POMOGLO NEKOM! JER VI NEMATE POJMA KOJI SE NOVAC SLIO DOLI OD UDRUGA ZENA PO MISIJAMA!! POMAGANE SU OSOBE SA TROJE- DVANESTERO DICE! NE CRKVA!! VEC ZENE! ZATO MI KRIVO DI VI TO „ TAKMICENJE „ IMATE!!

 • Sram vas bilo s komentarima gore, dabogda vam nikada ne trebale usluge ove gore zaklade, a tko je bio bolestan i bio u udruzi gore tj. obitelj, sve pohvale i hvala jer imas krov nad glavom hranu potrepstine robu cistu za bolesnika put ti pokazu u bolnicu vode te, zato ne pametujte svaka ta poklonjena marka u nekoj trgovini pomaze nekome tko je u zg a njihovi najmiliji u bolnici, sram vas bilo za sve negativne komentare lazni moji sirokobrijeski lizaci oltara

  • Niko ne govori protiv udruge i ni tebi netrebala ni meni , nego mislimo da je ovo rasipanje nepotrebno.Svaka para dobro dodje udruzi a volonteri rade djaba i to im Bog plati na kraju.Imamo pravo na razlicita misljenja …zar ne???

 • Udruga treba da postoji radi bolesnih.Ali ovo treba izbaciti što prije jer će demotivirati ljude koji je pomažu.Po meni ovaj ” dernek” je nepotreban.

 • SMILJANE: POKISA SI!! JA VOLONTIRAM I DOBROTVOR SAN!! PA TI ODJEBI!! NIKAKVE NAGRADE NEMAM!! TO U SVITU NEMA!! MOZDA NEKO KUPI BUKET CVICA! ALI RITKO!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.