Široki Brijeg će napokon dobiti meteorološku stanicu

Pod predsjedanjem Vinka Topića, predsjednika Gradskog vijeća Široki Brijeg, i uz nazočnost 24 od ukupno 25 vijećnika održana je 36. sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega.

Nakon usvajanja zapisnika s 35. sjednice Gradskog vijeća usvojena je Odluka o novom programu aktivnosti na pripremi, izradi i donošenju Prostornog plana Grada Širokog Brijega. Program aktivnosti sadrži i program uključivanja javnosti u proces izrade i donošenja Prostornog plana Grada Širokog Brijega. Odluku je obrazložio Boro Zovko pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Jednoglasno je usvojena Odluka o određivanju prostora Gradskog autobusnog kolodvora Široki Brijeg. Ovom odlukom određuje se da je autobusni kolodvor izgrađen na k. č. 667/3 u k. o. Lištica po novoj izmjeri, te da će Gradski autobusni kolodvor Široki Brijeg biti jedini prostor za prihvat i otpremu autobusa i putnika. Odluku je obrazložio Andrija Kraljević šef odsjeka gospodarstva.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o davanju suglasnosti za postavljanje automatske meteorološke stanice, a koja će biti postavljena u krugu JP Vodovod i kanalizacija d. o. o. u Kranjčevićevoj ulici broj 29.

Usvojena je Odluka o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu na području katastarskih općina Turčinovići, Dobrič, Ljuti Dolac, Dobrkovići, Kočerin, Ljubotići, Trn i Donji Crnač i to 16 parcela ukupne površine cca 13.000 m².

Usvojena je i Odluka o prodaji nekretnina u katastarskim općinama Turčinovići, Dobrič, Ljuti Dolac, Dobrkovići, Kočerin, Trn i Donji Crnač. Odluku je obrazložio Vjekoslav Draškić pomoćnik gradonačelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar.

Jednoglasno je usvojena Odluka o prodaji nekretnina neposrednom pogodbom JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar u svrhu izgradnje elektroenergetskog objekta na površini 33 m² za iznos 990 KM. Odluku je obrazložio Vjekoslav Draškić pomoćnik gradonačelnika za imovinsko pravne, geodetske poslove i katastar.

Također su jednoglasno usvojena i Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist: Josipa Bazine sina Gojka iz Kočerina, Damira Hrkaća sina Ivana iz Širokog Brijega, Žarka Muse sina Blage iz Trna, Ljubice Soldo kći Tome iz Oklaja i Franje Bilaća sina Gojka iz Turčinovića.

Jednoglasno je usvojeno i Rješenje o imenovanju Upravnog vijeća JU Dječji vrtić „Trnoružica“ Široki Brijeg u sastavu: Dijana Sesar predsjednica, te Ivan Crnjac, Mirjana Kutle, Marija Kvesić i Mirjana Ljubić članovi.

Usvojen je Etički kodeks JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Široki Brijeg.

Izvješće o radu za 2015. godinu podnijeli su direktori JP Vodovod i kanalizacija d.o.o., JKP Čistoća d.o.o. i JP Radio postaja Široki Brijeg d.o.o., te ravnatelj JU Coming, te su ista i usvojena.

U raspravi o izvješću JKP Čistoća d.o.o. vijećnik HDZ-a BiH Josip Kožul je pohvalivši izvješće predložio direktoru Vladi Zeljko da organizira sastanak s predstavnicima ruralnih mjesnih zajednica s ciljem da se cjelokupno područje grada uključi u prikupljanje komunalnog otpada. Direktor Zeljko je prihvatio inicijativu vijećnika Kožula. Vijećnik HDZ-a BiH Vlado Ćorić je istaknuo da se sva domaćinstva moraju uključiti u plaćanje odvoza otpada, a vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević Marko Marušić je tražio javno prokazivanje sviju koji ne plaćaju komunalne usluge.

U raspravi o izvješću JU Coming vijećnik HDZ-a BiH Josip Kožul postavio je pitanje o projektu Svjetske banke o nastavku projekta vodonatapnih kanala na području Kočerina, odnosno Kočerinskog polja. Ravnatelj Dragan Pavković je odgovorio da je to u pripremnoj fazi.

Izvješće direktora JP Veterinarska stanica d.o.o. nije usvojeno. Direktor Ivica Jurić je predložio da se organizira sastanak s predstavnicima Ministarstva gospodarstva na temu vraćanja ovlasti Veterinarskoj stanici, što je prihvaćeno od strane predsjednika Gradskog vijeća Vinka Topića. U raspravi o izvješću JP Veterinarska stanica d.o.o. raspravljali su vijećnici Josip Kožul (HDZ BiH), Marko Marušić i Kristijan Crnjac (HSP dr. Ante Starčević). Gradonačelnik Miro Kraljević je ukazao na tešku situaciju u ovom javnom poduzeću te da je neophodno se u ovoj godine poduzmu odgovarajuće mjere.

U raspravi o izvješću JP Radio postaja Široki Brijeg d.o.o. vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević Marko Marušić je rekao: ”Ista glazba nedjeljom, nema kreativnosti, duha. Mislim da bi se na radiju moglo puno više”.

(www.jabuka.tv)


22 komentara

 • Čuj ” ruralne” mjesne zajednice.
  Za mene je Puringaj ,a bome i centar kvazi-grada ruralniji sto puta nego neka sela.
  Glede natapnih kanala po Kočerinskom polju, daj svega ti NE KAKAJTE..ŠTA JE, PRIMAKLI SE IZBORI A DO SADA NISMO PUŠILI TU FORU.
  Čuj ,natapni kanali po Kočerinu.Vic godine.

  • Po čemu su Puringaj i centar ruralni? Znaš li uopće što to znači? Čini se da si samo još jedna iskompleksirana osoba sa sela, ako ti krivo što ne živiš u Širokom brate preseli, eto Rasno je urbano haha

 • Šta je vama, putovima se ne može ići sva su auta uništena od izgradnje kannalizacije i kopanja cjelu godinu po puringaju, ovo je prešlo svaku mjeru.

  • Koga briga kolika je vlaznost zraka il tlak na blatu, veci dio populacije zivi u urbanom dijelu grada pa tako bi i trebalo da bude negdje oko centra, mada se ni ja neslazem da jd u vodovodu blizu je rijeka i zimi uvijek puše hladan zrak i veca je vlaznost

 • Jel vam na sjednici bio novi prijatelj Lijanović !? Nikad više na izbore ne treba izići prevaranti i lopuže ste veći od Lijana.

 • kažu da je ova postava gradskog vijeća donekle radili svoj posao a uvijek može bolje. razlozi za bolje postoje….prvo ukinuti miskic bus mislim davanje pare iz ionako prazne kase.pa da od tih para imamo katastrofa buseve te uvođenje više linija na nivo mjesta.pa ako smo već grada kako to da nema češće veze između naselja ili je čak nema nikako.plus odvoz smeća uvrstiti u kategoriju naplaćivanja kazni ne platite nema te pravo na dokumente pa izvolite i slavom. a ne neki plaćaju a neke bacaju bilo uz rijeku bilo da odvoze na divlja odlagališta ili čak uz naravne kanale prema blatu.ili ga još gore spaljuju u svojoj režiji. i kažu nemaju para a zapravo od odakle pare za cigarete za skupa auta itd. drugo treba pod hitno uvesti uvodjenje manji ambulanti na nivo grada da se rastereti ionako privatni dom zdravlja.više ambulanti.plus više javnih stomatološki radnji.više reda u sigurnost uvrsti kreiranjem dviju policija. stanica.npr.drustvo. za područja blata jednu i za područje Kočerin a jednu. obavezni napraviti unutar komunalnog odnosno čistoće.komunalo redarstvo koje će voditi reda svugdje a ne samo u užoj sredini grada. uvesti obavezu naplate i vode ako se dodatno iz vodovodnih cijevi napaja basta i njive. takodjer uvesti reda i svim mjestima postaviti veće kontejner za odvajanje otpada smeća. plus postaviti kante za smeće. u škole uvesti zabranu striktno uporabu mobitela prvo učiteljicama i učiteljima onda učenicima……it’d itd

 • Hvala HDZ-u Hvala gospodinu Kraljevicu sto ste uz svoj narod
  Ma Bravo sto da kazem i nakon 26 godina s jednakim intezitetom branite nase interese i ulazete u nas napredak.HVALA!!!

 • miškić pljačka sa ovim mjesečnim kartama , đacima naplaćuje dane u kojima nema nastave , a ista cijena karta od 4 km i 20 to bi trebalo malo pročešljati , a što se tiče smeća ovi bi da naplate što ne urade , ljudi nemaju ni vodovod a oni bi da naplate smeće koje ne voze ,treba uvest reda koliko smeća toliko para , ali naša posla

 • Ove izbore gube mogu sta god hoce stavljati novi gradonacelnik ima puneruke posla ko god bijo viditeli ova incijativa viseje uradila dobra nego MIRO za svojih mandata i njegova druzina TOPIC i ovaki ali kad izgube bice i hapsenja

 • Moram komentirati da smo,svi stanovnici mjesta,prije 2 godine potpisali ugovor sa komunalnim poduzecem o placanju odvoza smeca po cijeni od 10 KM, ALI – oni i do dan danas i dalje naplacuju po starom po cijeni od 16 KM,kad inkasatoru pokazemo ugovor on kaze da on o tome pojma nema.

 • Miro potpisuje i ono sto ni u ludilu nebi imao pravo ali proci ce i njegovo vrijeme i ludosti koje narod placa.
  Miskic bus je uzeo za sebe i nikog se ne pita dali bi bio konkurencija bolja od njega ali moze zahvalit partneru u poslu.
  Karte djeca placaju i to kao nigdje glas naroda se ne cuje i ne smije niko prigovorit sluzbeno.

 • Trebali bi se ocitovati koliko su novca
  ubrali u opcinsku kasu za gradevinske placeve Podjelom i koliko pripada mjesnim zajednicama za uredenje groblja Podjela nepripada Trnu vec se uvijek trazi novac od mjestana

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.