Široki Brijeg: Ana Soldo predstavila knjigu “Pala s kruške”

Promocija knjige “Pala s kruške” autorice Ane Soldo održana je u četvrtak navečer u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Sve pjesme u mojoj zbirci su zapravo potaknute događajima iz života i određenim osobama. Također je jedan od mojih motiva moja sestra koja me prati cijeli život i koja je moj anđeo, istaknula je autorica Ana Soldo.

Knjigu su predstavili Jure Milošfra Miljenko Stojić i Ivan Kraljević, a voditeljica programa bila je Helena Brajković.

Jedan od predstavljača Ivan Kraljević naglasio je kako je zbirka pjesama Pala s kruške autoričina i religiozna i sudbinska i duhovna i domoljubna refleksija koja zahtijeva maksimalnu pozornost.

Pjesme Ane Soldo, premda sve proživljava kroz vlastitu intimu, okrenute su dubinskim pitanjima. Onim pitanjima koja tište svakoga čovjeka. Zato ne treba čuditi što njezin slobodni stih vrlo često nalikuje proznomu izričaju.

Anin književni prvijenac satkan je od snova, uspomena i propitivanja, često hermetičan, ali s vrlo jasnim odrednicama, a to su borba i poziv na razmišljanje, istaknuo je Kraljević.

Pokrovitelj promocije je Općina Ravno, a organizator je Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg.

“Pala s kruške” jedna je od tri knjige koje su na književnom natječaju “Tomica Penavić – Moja prva knjiga” u studenom prošle godine osvojile prvo mjesto.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.