Široki Brijeg: Akademija likovnih umjetnosti promovirala 16 diplomanada

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u četvrtak je svečano promovirala i dodijelila diplome 16 magistara slikarstva, kiparstva i grafike te profesora likovne kulture.

Svečanost je održana u galerijskom prostoru Akademije kojoj je sjedište u Širokom Brijegu, a promociju diplomanada pratila je i izložba njihovih diplomskih radova.

Prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Ivo Čolak, istaknuo je da je čin diplomiranja vrhunac dosadašnjega formalnog obrazovanja diplomanada, ali da budućnost pred njih donosi nove zadatke i da se njihove odgovornosti povećavaju.

U godinama koje slijede, koristite svoje znanje i svoj talent, koristite ih što više, rekao je Čolak, dodajući da je 2018. godina velika za studente, ali i za cijelo Sveučilište.

Kako je naveo Čolak, Sveučilište u Mostaru ove je godine završilo proces integracije, izradilo novu petogodišnju strategiju 2018. – 2023. godine, sklopilo je nekoliko značajnih međunarodnih ugovora i sporazuma te projekata. Otvoreni su novi studijski programi, učinjen je značajan posao u smislu infrastrukture, a Sveučilište je u 2018. godini napravilo pomak i na financijskom planu.

Prigodnu zahvalu bivših studenata ALU pročitala je diplomandica Ana Naletilić

Doc. dr. sc. Svetislav Cvetković nazočnima se obratio u ime dekana prof. dr. sc. Stjepana Skoke te je predstavio aktualno stanje na ALU, za koje je ustanovio da je puno bolje nego u proteklim godinama jer je i odlukama vodstva istaknuta njezina važnost.

Danas je poseban dan za Akademiju likovnih umjetnosti. Prije svega, jer dodjelom diploma ispraćamo još jednu iznimnu generaciju magistara slikarstva, kiparstva i grafike i profesora likovne kulture, ali i zbog činjenice da je drugi put na našoj ustanovi održana sjednica Senata Sveučilišta, rekao je Cvetković, ističući zahvalnost na podršci rektoru SUM-a prof. dr. sc. Zoranu Tomiću.

Cvetković je zahvalio i drugima koji pridonose i olakšavaju rad i djelovanje Akademije likovnih umjetnosti u 22 godine njezine povijesti.

Dragi diplomandi, imali ste privilegiju studirati na našoj Akademiji i ona je imala privilegiju imati vas za studente, rekao je Svetislav Cvetković, dodajući da diplomande sada čeka najteže razdoblje u kojem im je zaželio sreću i pozvao ih da budu i ostanu svoji.

Prof. dr. Ivana Ćavar predstavila je izložbu diplomskih radova, a potom je uslijedilo svečano polaganje prisege diplomanada. Prigodnu zahvalu bivših studenata ALU pročitala je diplomandica Ana Naletilić, a nakon dodjele diploma izložbu je u ime rektora Zorana Tomića otvorio prorektor Ivo Čolak.

Glazbenim izvedbama svečanu promociju i izložbu uveličali su Jadranko Mikulić i Nino Stojić.

(www.jabuka.tv | Beat Čolak)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.