Široki Brijeg: 214 djece primilo sakrament Prve svete pričesti

Na svečanom misnom slavlju u nedjelju u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu 214 djece, od čega 106 djevojčica i 108 dječaka, primilo je sakrament Prve svete pričesti.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Mario Ostojić koji je u svojoj homiliji djeci i roditeljima govorio o važnosti ovog dana te da su upravo danas po prvi puta u životu doživjeli blisku susret s Isusom Kristom.

Tijekom mise prvopričesnici su recitirali pjesmice, pjevali, prinosili darove te aktivno sudjelovali u svetoj misi.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić, Hrvoje Bazina i Tomislav Hrkać)16 komentara

  • Slažem se, dječica su slatka i lijepa, a s ovim nakaradnim frizurama i krunama ih stvarno nagrde. Bilo je par slučajeva šminkanja prije nekoliko godina kad su moji bili na Prvoj Pričesti. Djeci to stvarno ne treba.

 • Tako mi je svejedno kako su ih poredali. Al nije mi svejedno da je Sakramenat Pričesti samo bio povod za okupljanje i rasipanje i takmicenje u kiču koji je potpuno zasjenio važnost sv.Sakramenata.
  Nazalost to je naša svakodnevica.
  a ova sto kaze dabogda dogodine ih bilo vise…i ja kažem al nažalost neće biti tako…Možda ce ih bar dvadesetero od ovih primiti Krizmu negdje u Zapadnoj Europi.Kako stvari stoje tto je vise neg izgledno. A ZNA SE zasto.

 • Ti umisto da slušaš Misu i gledaš u fratra, ti snima mame u minicama s dekolteima. Trebalo bi uvesti da se nedolično obučene žene javno izvedu iz crkve pa da vidiš kako bi se sljedeći put obukle.

 • Djeca su ljepota ovog svita, roditelji se takmiče i u oblačenju i jadnu dicu vode kod frizerki ,strašno,dajte molim Vas fratri da svi imaju iste odore,i nek to bude obiteljsko slavlje.

 • Dičica su sva lipa nema šta al bi uveo iste haljine. Ne bi ukinuo frizure, od čega će frizerke živit. sretno svim prvopričesnicima

 • Koliko su pratri ćopili na ovome,krizmama ,sprovodima..Nedavno ih nisam ni vidio gore na Puringaju kad je bila donatorska večer za djecu i osobe s posebnim potrebama u Fra Jozinoj ustanovi..Došli ljudi,roditelji,došla djeca, došlo dosta gospodarstvenika -ali ne i oni da blagoslove tako human čin .Vi ste običan šljam,interesna skupina, lopine..Bože pomozi im..Sramota.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.