Široki Brijeg: 20 studenata dobilo stipendiju Grada

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević potpisao je ugovore s 20 dobitnika stipendija za akademsku 2015./2016. godinu.

Uz dobitnike stipendija i gradonačelnika Kraljevića potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić i pomoćnik gradonačelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Dalibor Markić.

Ukupni iznos stipendije po studentu je 1.000 KM. S ovih 20 stipendija i iz ranijih godina 45 stipendija studenata koji su redovito upisali tekuću akademsku godinu, Grad Široki Brijeg ove akademske godine stipendira ukupno 65 studenata.

”Zadovoljstvo mi je što već nekoliko godina nemamo niti jednu pritužbu na rad komisije za odabir dobitnika stipendija, jer je to znak da je stipendija došla u prave ruke. Čestitam vam na dobivenoj stipendiji i želim vam uspjeha u vašem daljnjem školovanju. Istina, veliki je broj vaših dojučerašnjih kolega koji su završili studij i čekaju na posao, te stoga i naši kriteriji idu u smjeru studiranja deficitarnih studija”, rekao je gradonačelnik Kraljević prigodom potpisivanja ugovora s dobitnicima stipendija.

Stipendistima je čestitao i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Već drugu godinu zaredom osim studentima deficitarnih zanimanja, pružena je mogućnost apliciranja i dobivanja studentske stipendije izravno bez bodovanja, bez obzira na vrstu studija studentima s prosjekom ocjena 5,00 odnosno 10,00, studentima bez oba roditelja i studentima čija su oba roditelja stopostotni invalidi.

Stipendiju za 2015./2016. dobili su: Marijana Bazina, Marko Galić, Lucija Bilinovac, Katarina Mikulić, Anđela Mandić, Stanko Čolak, Ivan Kožul, Dominik Kosir, Nikola Ljubić, Anđela Soldo, Dario Sesar, Mila Škegro, Danica Ćeškić, Slaven Karačić, Josip Hrkać, Silvana Andačić, Iva Zeljko, Ines Bevanda, Marko Vukoja i Iva Kožul.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • imali ste vi i do sada stipendiranje studenata pa kakve koristi. Student zavrsi i necete da raspisete natjecaj za to zanimanje, nego cekate neku svoju tuku/tutkuma koji treba papir kakav god da ga zaposlite. Donese papire iz Logosa za 10 dana i ubacite ga preko reda KAKO VAS NIJE STID OD NARODA KOLIKO DALEKO IDETE U SVOM BEZOBRAZLUKU?

    • Koliko god im mi dopustamo, a dopustamo im puno previse, pa svak pametan bijezi iz ove drzave. I ove stipendije su puko izvlacenje javnog novca u privatne dzepove. Nisam protiv stipendiranja ucenika, dapace, kvalitetne studente, na kvalitetnim fakultetim(deficitarnim) treba nagraditi. A ne da se stipendije dijele po stranackom kljucu, jer je to nista vise doli pljacka svih nas.

  • Svaka čast svim stipendiranima, neću ulaziti u ove seoske priče o stranačkom ključu za dobivanje stipendija, jer nisam dobro upoznat sa svime, ali pošto sam upoznat sa uspjehom dvojice stipendiranih mogu reći da su dobili sasvim zasluženo…

    Mene samo zanima da li ove stipendije imaju uvjet da stipendirani moraju odraditi jednaki broj godina na području Širokog Brijega (ili barem Hercegovine) koliko su godina bili stipendirani, npr. netko je stipendiran 1 godinu, i toliko mora raditi na području općine. Imao sam radnog kolegu koji je bio iz Zagreba, i imao je srednjoškolsku (!!!) stipendiju od grada Zagreba s tim uvjetom. Naravno, pod uvjetom da se mogu zaposliti u svojoj struci. 🙂

  • Dvoje moje djece je imalo stipendiju grada Širokog a da nitko u obitelji nije ni u kakvoj stranci niti osobno imamo prijatelja u politici a niti nas taj smjer zivota zanima,jedini razlog uspjeha je odgoj,rad,red i pamet.zaposleni.

  • Za vrime tita davali su svakom stipendije tko je god bio redovan student, ovo je sramota ovako malo stipendija da daje naša općina, to je bilo 80. godina.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.