Sirijac kupio zgradu u Sarajevu i otvara najmoderniji biznis centar

Sirijac Abdulah Mehdi kupio je jednu od najvećih zgrada u Sarajevu koja je godinama bila prazna. Riječ je o zgradi Poslovni centar Kumrovec izgrađenoj 2008. godine u naselju Otoka.

Sve je počelo kada je Abdulah Mehdi našu zemlju posjetio kao turist prije nekoliko godina. Zahvaljujući suradnji sa bh. partnerima odlučio je da investira u nove projekte u BiH da bi stvorio uvjete za pokretanje biznis centra u Sarajevu.

Prva posjeta zemlji bila je turistička. Upoznao sam ljude koji su mi pokazali potencijale u koje vrijedi ulagati. Siguran sam da je ova zemlja dobra prilika za pokretanje biznisa. Sa svojim prijateljima iz BiH sam izgradio dobre odnose i počeli smo istraživati ovo tržište. Osam mjeseci poslije, otkrili smo ovu zgradu. Odlučili smo je kupiti, dovršiti izgradnju i započeti posao, kazao je Mehdi za Federaciju plus.

Njegov cilj je da ulaganjem u gospodarstvo BiH pomogne i obnovu infrastrukture Sirije.

Ideja mi je da izgradim dobre odnose sa različitim kompanijama u BiH, a da bismo pomogli obnovu Sirije. Siguran da ćemo uspjeti jer BiH posjeduje kvalitet u različitim sektorima, navodi on.

Ističe da će novi suvremeni biznis centar biti prilika za nove investitore koji se odluče ulagati u ekonomski razvoj naše zemlje.

Ova zgrada je već osam godina prazna i potrebno je još mnogo toga uraditi. Volio bih reći da će u narednih nekoliko mjeseci ovo biti jedna od modernijih zgrada u Sarajevu i najmoderniji biznis centar. Ovaj dio grada će zasigurno postati centar Sarajeva. U naselju je dosta novoizgrađenih zgrada i sve je atraktivniji za nova ulaganja, priča Mehdi za Federaciju Plus.

Inače, građevinski radovi su u završnoj fazi i očekuje se da će do kraja godine više od 15.000 m2 poslovnog prostora biti na raspolaganju različitim međunarodnim i domaćim investitorima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.