SIPA upala u kuću urednika Poskoka Ivana Šušnjara

Kako doznaje portal Jabuka.tvjutros je u PU Posušje od strane pripadnike Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) priveden Ivan Šušnjar, vlasnik portala Poskok.info.

Nakon danog iskaza, Šušnjar je pušten na slobodu, te su mu oduzeti svi laptopi. Također doznajemo da je priveden zbog teksta objavljenog 30. siječnja 2012. godine kojeg možete pogledajte ovdje.

Opširniji tekst donosi portal dnevnik.ba:

Pripadnici SIPA-e upali su jutros oko 9 sati u obiteljsku kuću urednika popularnog hercegovačkog portala Poskok.info  Ivana Šušnjara u ulici Šušnjari b.b., u Posušju i iz kuće odnijeli četiri računala, saznaje Dnevnik.ba. Službenici SIPA-e postupili su po krivičnoj prijavi podnijetoj protiv Šušnjara da je „provalio u mail Denisa Bećirevića, jučer smijenjenog zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma parlamentarne skupštine BiH i Amira Ibrovića, savjtenika u uredu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, što je Šušnjar, kako saznajemo, negirao..

Što se, zapravo, dogodilo?  Šušnjar je htio ismijati manipulaciju nacionalnom pripadnošću izvedenu u režiji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, kada je Nerkeza Arihodžića koji je do tada bio veleposlanik u Turskoj, a to mjesto pripadao „bošnjačkoj kvoti“, kandidirao za veleposlanika u Italiji, koje je rezervirano za Hrvate.

Urednik Poskoka otišao je na javno dostupnu stranicu FAKA MAILER i kreirao mail adresu Denisa Bećirevića i Amira Ibrovića, a potom s nje poslao “zafkkanstki mail Nerkezu Arihodžiću u kojem mu njih dvojica „čestitaju“ na tome što je preko noći postao Hrvat i time uzrpirao poziciju koja mu po zakonu ne pripada.

„Nerza care, ‘ko se nado da ćeš se pohrvatiti u šesdesetim. Odoh i ja dogodine u Hrvate, mogao bi malo do Pariza, dosadilo mi, brate, Sarajevo“.

Mail sličnog sadržaja, s lažne mail adrese Arihodžiću je stigao i od  Amira Ibrovića.

Arihodžić je bio iznenađen reakcijama svojih kolega, no oni su mu objasnili kako mu oni nisu poslali nikakav mail, nakon čega su, vjerojatno zaključili kako im je netko provalio u mail folder, ne znajući da postoji stranica na kojoj se može registrirati, besplatno bilo kakav mail.

Šušnjar je, kako saznajemo istražiteljima SIPA-e izjavio kako on nije ušao u mail folder Bećirevića i Ibrovića već je samo u šaljive svrhe iskoristio javno dostupno stranicu FAKA MAILER. Kada dobijete mail s te stranice, stigne vam i obavijest da pošiljatelj, možda, nije osoba navedana u mailu.

-U ovoj zemlji, izgleda nije problematično, niti kažnjivo uzurpirati pozicije koje pripadaju Hrvatima, ali je problem kada netko to ironizira i izvrće ruglu kao što je to Poskok učinio.Nisam znao da je u ovoj zemlji šala kažnjiva, izjavio je Šušnjar za Dnevnik.ba

Inače, u vrijeme ove afere Poskok je kao aktivistički portal objavio navodne mail čestitke koje su Bećirević i Ibrović uputili Arihodžiću.

(Jabuka.tv | Dnevnik.ba)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.