SIPA uhitila šest osoba zbog ratnog zločina

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak ujutro su na području Bužima i Bosanske Krupe uhitili šest osoba zbog ratnog zločina.

Slobode su lišene osobe inicijala Z.N. (1963), E.K. (1966), H.M. (1954), S.S. (1967), N.B. (1975) i S.I. (1971) zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz člana 173. KZ BiH ”Ratni zločin protiv civilnog stanovništva” i kazneno djelo iz člana 175. KZ BiH ”Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika”, na području općine Bužim tijekom 1994. i 1995. godine, u vezi sa članom 180. KZ BiH ”Individualna i komandna odgovornost”.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predane Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Bravo za Sipu,samo tu nedostaje glavni nalogodavac Atif Dudaković,na snimkama koje je prikazivala TV-RS-ke se vidi da on baš naređuje zločine,naravno ako je to vjerodostojno.NJegovo ime se veže i za ubistvo i nestanak Vlade Šantića.Je li Dudaković toliko moćan ili je moćan onaj tko ga štiti pa je nedodirljiv tužilaštvu i Sudu.Nemogu biti odgovorni samo mali obični borci,bit je sankcionisat nalogodavce,a u tome je bošnjačka politika vješta da ih skriva i neda.Isti slučaj kao procesi u Bugojnu,velike ribe ostale nedodirljive,malim date minimalne kazne.Kod srba i hrvata velike ribe su pohapšene i odgovarali su svi,dok kod bošnjaka toga nema,tako ne ide,providno do bola.

Komentiraj: